Δήμος Ήλιδας: Σε αργία για ένα μήνα ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης

Πέμ, 07/30/2020 - 23:04

Σε αργία για ένα μήνα -από την Τετάρτη 29 Ιουλίου έως και το Σάββατο 29 Αυγούστου- τέθηκε ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης..

Η πειθαρχική αυτή ποινή αφορά σε απόφαση που είχε λάβει κατά τη διάρκεια προηγούμενης θητείας του ο Γιάννης Λυμπέρης να μην τιμωρήσει υπάλληλο του Δήμου Ήλιδας.

- Ο Γιάννης Λυμπέρης σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών συνήλθε στα τέλη του 2015 και έβγαλε απόφαση πως έπρεπε να μου επιβληθεί αργία για ένα μήνα επειδή όταν ήμουν Δήμαρχος δεν είχα τιμωρήσει τον μακαρίτη ταμία του Δήμου, ο οποίος είχε δικαστεί για υπεξαίρεση.

Εγώ το 1999 είχα καλέσει οικονομικό έλεγχο, εγώ ήμουν μάρτυρας σε όλες τις δίκες και τις αναβολές μέσα σε 8-10 χρόνια που πήρε να δικάσει η Δικαιοσύνη της δημοκρατικής μας χώρας. Ο ταμίας τιμωρήθηκε με 7 χρόνια, τον έθεσα σε αργία (που τότε ήταν αρμοδιότητα Δημάρχου και μετά μου είπαν ότι δεν τον τιμώρησα! Εγώ όλα αυτά τα είχα αναφέρει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να κάνει μόνιμη την αργία ή να την παύσει. Το Πειθαρχικό τότε δεν δέχτηκε όσα είπα στην απολογία μου και μου έβαλαν ένα μήνα αργία.

Ακολούθως προσέφυγα στο ΣτΕ, το οποίο απάντησε μετά από 4 χρόνια πως δεν κάνει δεκτή την ένταση και παραμένει η αργία. Οπότε πρέπει να εκτίσω ένα μήνα αργία.
Δεν είμαι μαζοχιστής, βλέπω τι υπάρχει σε αυτή τη χώρα και θα συνεχίσω να παλεύω σε υψηλότατο επίπεδο, στην ΚΕΔΕ, προκειμένου να αλλάξει η καταστατική θέση των αιρετών της αυτοδιοίκησης και κυρίως των Δημάρχων. Άλλα μέτρα για τους Βουλευτές, τελείως άλλα για τους Υπουργούς, αλλά τους Δημάρχους ...εξοντώστε τους».

Το διάστημα που ο κ. Λυμπέρης θα βρίσκεται σε αργία, χρέη δημάρχου πιθανόν θα εκτελεί ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, ο Βασίλης Παπαδόπουλος (δεν έχει γίνει ακόμα σχετική γνωστοποίηση επ' αυτού).

Share