ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Δήμαρχοι που αγάπησαν την πόλη και τους κατοίκους της - Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο Πυργιώτης (φωτο)

Κυρ, 05/26/2019 - 11:34

Γράφει ο Γιάννης Αγγελίδης

 

Το www.Iliaoikonomia.gr, με αφορμή τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές, αποτίει φόρο τιμής στους διατελέσαντες Δημάρχους Πύργου που αγάπησαν την πόλη και τους κατοίκους της και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τον επόμενο Δήμαρχο Πύργου.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, φοίτησε στη Γεωπονική και Δασολογική Σχολή του ΑΠΘ και το 1968 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (με υποτροφία του ΟΟΣΑ) στο Ινστιτούτο Φυτοπαθολογίας των Βερσαλλιών

Ειδικεύτηκε στη φυτοπαθολογία και εργάστηκε στην ειδικότητα αυτή για όλο τον νομό Ηλείας. Αργότερα εργάστηκε στο Δημόσιο.

Η μεγάλες του αγάπες ήσαν δύο: H γεωπονία και ο Πύργος.

Μεταπολιτευτικά κατήλθε στα κοινά και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου από το 1987 ως το 1990. Εξελέγη δήμαρχος της πόλης το 1990 με ποσοστό 50,41% στον δεύτερο γύρο και επανεξελέγη στις εκλογές του 1994 συγκεντρώνοντας το 55,76% των ψήφων. 

Κατά την περίοδο δημαρχίας του έγιναν οι καταστρεπτικοί σεισμοί του 1993. Ήταν πανταχού παρόν. Με δάκρυα στα μάτια του έτρεχε σε όποιο δημότη, ανεξάρτητα πολιτικών φρονημάτων, να βοηθήσει. Ήλθε σε μεγάλη κόντρα με το τότε Νομάρχη Κουταβά που είχε πει το αξέχαστο "Μόνο λίγα ακροκέραμα έπεσαν..."

Έδοσε μεγάλο αγώνα και ο Πύργος απέκτησε το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο. Ένας όροφος φέρει, προς τιμή του, το όνομά του.

Απεβίωσε, με ραγικό τροπο, σε ηλικία 66 ετών στις 27 Οκτωβρίου 2002.

Τα σημαντικότερα έργα που έγιναν επί Δημαρχίας του

* Δημαρχείο Πύργου στην συμβολή των οδών Πατρών και Τάκη Πετροπούλου

* Κλειστό Γυμναστήριο Κούβελου

* Διάνοιξη δρόμου Ρήγα Φεραίου

* Διάνοιξη δρόμου Αλφειού - Ολυμπίων (στο ύψος του Lidl)

* Διάνοιξη δρόμου Αγίου Γεωργίου - Πατρών (Αγ. Τριάδα)

* ΚΤΕΛ πλατείας Ηφαίστου στα Χαλικιάτικα

* Έκθεση ΑΓΡΟΤΕΚ

Με τους στενούς του συνεργάτες - Δημοτικούς Συμβούλους Λάμπη Ζέζα, Κ. Κωστόπουλο, Νίκο Δουφεξή, Σπύρο Καρβουνιάρη, Ν. Λαμπρόπουλο και τον μοναδικό του Αντιδήμαρχο Φώτη Παναγούλια. Στην φωτο διακρίνεται ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Χρ. Χριστόπουλος.

 

Με τους Μητροπολίτες, τον Βουλευτή Βασίλη Κορκολόπουλο, και τον Αντιδήμαρχο Φώτη Παναγούλια.

Με τον υπεύθυνο καθηγητή του ΒΑΝ κ. Βαρώτσο, ον τότε Διευθυντή ης ΔΕΗ Βλάση Σκορδαλή. τον Αντισ=δήμαρχο Φ. Παναγούλια, τους τους Δημοτικούς Συμβούλους Ν. Λαμπρόπουλο και Σπ. Καρβουνιαρη, τον υπάλληλο Βασίλη Αθανασόπουλο και δημοσιογράφους

Με την γυναίκα του Λιλίκα στην Ανάσταση, στην Κεντρική Πλατεία.

Τελευταία κεντρική ομιλία πριν την θριαμβευτική εκλογή του.

Με τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Ηλείας, τον βουλευτή Β. Κορκολόπουλο, τον γιατρό-Δημ. σύμβουλο Νίκο Γαλανόπουλο και τον  Αντιδήμαρχο Φώτη Παναγούλια

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος. Τιμάται από τον Μητροπολίτη Ηλείας κκ Γερμανό. Τον Σταυρό τον φορά ο νεαρός τότε εφημέριος πατήρ Νικόλαος 

Με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Νομάρχη Μεσσηνίας Δράκο

Με τον Μίκη θεοδωράκη 

Με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον υπουργό Γιάννη Σκουλαρίκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Γούμενο

 

 

Δύο Δήμαρχοι που άφησαν την σφραγίδα ους στον Δήμο Πύργου. Λάμπης Κανελλακόπουλος και Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Τους έδενε η αγάπη για την πόλη και τους κατοίκους της.

 

 

Share