ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΡΓΟΥ: Η ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας καταναλώνει το 40% του νερού του Ερυμάνθου και δεν πληρώνει ούτε το 14%!!!

Τετ, 06/20/2018 - 08:22

Πλήρη επιβεβαίωση των άρθρων του ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΜΟΥΘ της ύδρευσης από τον Ερύμανθο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμη του πρώην Αντιδημάρχου Αντώνη Βαγγόπουλου. Τόσο ο  δήμαρχος Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων στον Δήμο  εξέφρασαν την θλίψη και την οδύνη τους για την απώλεια του πρ. αντιδήμαρχου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στην χθεσινή του συνεδρίαση ασχολήθηκε εκτενώς με το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας από τον Ερύμανθο.

Σε κοινό μέτωπο Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση αποφάσισαν να σταματήσουν την τεράστια αδικία που υπάρχει από την ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας σε βάρος των δημοτών του Δήμου Πύργου.

Στην συνεδρίαση παρέστη και η πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου ύδρευσης από τον Ερύμανθο Εύη Βεργοπούλου η οποία αναφερόμενη στο θέμα είπε ότι υπάρχουν οφειλές της ΔΕΥΑ Αρχαίας ολυμπίας προς τον Διαβαθμιδικό πάνω από 270.000 ευρώ. Είπε επίσης ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί η κατανομή των πληρωμών με βάση την κατανάλωση του νερού που παίρνουν οι δύο Δήμοι.

Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής είπε ότι η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας θα πρέπει να πληρώνει με βάση το νερό που παίρνει από το δίκτυο και πρέπει να πληρώσει τις οφειλές της προς τον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Ανδριόλας είπε ότι με βάση τις μετρήσεις που γίνονται η ΔΕΥΑ ΑΟ θα φθάσει να πληρώνει σε αναλογία με τον Πύργο 40% - 60%. Η αρχική αναλογία ήταν 1/7 προς 6/7. Συμφωνήσαμε να πληρώνει η ΔΕΥΑΠ 94.000 ευρώ και η ΔΕΥΑΑΟ 16.000 ευρώ. Εμείς πληρώνουμε κανονικά η ΔΕΥΑΑΟ δεν πληρώνει. Αν πάμε σε αναλογία 40%-60% με βάση την κατανάλωση τότε πως θα πληρώνει; Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Ο επικεφαλή της μείζωνος μειοψηφίας στον ΔΣ Τάκης Αντωνακόπουλος είπε ότι είναι τεράστια αδικία να πληρώνουν τα φτωχά νοικοκυριά του Πύργου το νερό που καταναλώνουν στην Αρχαία Ολυμπία. Η ΔΕΥΑΑΟ θα πρέπει να πληρώσει άμεσα τα χρέη των 270.000 ευρώ προς τον Διαβαθμιδικό και να πληρώνει με βάση την κατανάλωση του νερού από τις μετρήσεις του κεντρικού υδρομέτρου.

Ο Αντ. Καράμπελας, που συμμετέχει και στον Διαβαθμιδικό, είπε ότι θα πρέπει οι δύο Δήμοι να πληρώνουν ανάλογα με την κατανάλωση του νερού που παίρνουν από το δίκτυο του Ερυμάνθου και η ΔΕΥΑΑΟ να πληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Ο Χάρης Μιχαλακόπουλος είπε ότι πρέπει να σταματήσουν τα νταιλίκια της ΔΕΥΑΑΟ που αφενός δεν πληρώνει τα χρέη της προς τον Διαβαθμιδικό και αφετέρου να πληρώνει με βάση την αναλογία της κατανάλωσης του νερού που παίρνει. Τέλος η αδικία προς τους Δημότες του Δήμου Πύργου.

Τέλος η Αβα Βαγγελάτου είπε ότι το νερό θα πρέπει να δίνεται σε όλους δωρεάν.

 

 

Share