ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Κάλεσε την Αστυνομία να συλλάβει τον Κ. Φλαμή

Παρ, 02/14/2020 - 20:50

Να μη βγουν στον «αέρα» καταγγελίες συνοδών ασθενών στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πάτρας, επιχείρησε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος διέταξε μάλιστα άντρες της ασφάλειας του νοσοκομείου (μέσω του ασύρματου που έφερε) να ειδοποιήσουν την αστυνομία και να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στον διάδρομο της κλινικής (εκτός της κλινικής-κοντά στο ασανσέρ). Ο κ. Θεοδωρόπουλος, χωρίς καν να ρωτήσει τον δημοσιογράφο για την παρουσία του εκεί, άρχισε να ειδοποιεί την αστυνομία για να συλλάβει τον Κων. Φλαμή.

Παρά το γεγονός ότι οι καταγγέλλοντες συνοδοί των ασθενών μετέφεραν στον διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή αυτοπροσώπως τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, ο ίδιος επέμενε να κληθεί η αστυνομία για να συλληφθεί ο δημοσιογράφος. Ο Κ. Φλαμής αποχώρησε από το νοσοκομείο ενώ για το θέμα έχει παρέμβει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) όπως και το σωματείο Ιπποκράτης. Η καταγγελία έφτασε μέχρι και το γραφείο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι βουλευτές Αχαΐας.

«Περιμένω με ενδιαφέρον να ακούσω την άποψη του κ. Θεοδωρόπουλου στον οποίον υπενθυμίζω ότι δεν «σηκώθηκε» κάμερα μέσα στον χώρο της κλινικής, ενώ απευθύνθηκα προσωπικά στο γραφείο της προϊσταμένης, τηρώντας την δεοντολογία, για ποιο λόγο δεν υπήρχε φρούρηση από λιμενικό η αστυνομικό, καθώς ιδίοις όμασι  δεν εντόπισα κανέναν λιμενικό η αστυνομικό. Φυσικά αργότερα πληροφορήθηκα ότι η κοπέλα δεν είχε φτάσει στην κλινική μέχρι την ώρα 13.30, ενώ το συμβάν έγινε 12.45. Άρα δεν υπήρχε κανένας λόγος από τον διοικητή να κάνει τόση φασαρία.» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φλαμής.

Το dete.gr αναμένει και την έγγραφη απάντηση από την διοίκηση καθώς δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί της, κάτι το οποίο αντιμετώπισε και η ΕΣΗΕΠΗΝ.

Να υπενθυμίσουμε ότι από το ίδιο νοσοκομείο και κανείς να την αντιληφθεί κατάφερε να φύγει η 27χρονη με το μωρό στην αγκαλιά, η οποία αργότερα το εγκατέλειψε στην Πλαζ. Η διοίκηση του νοσοκομείου και οι ανδρες της ασφάλειας ούτε καν την "πήραν χαμπάρι", όπως έκαναν σήμερα με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή.

 

ΕΣΗΕΠΗΝ

Αμεση η παρέμβαση της ΕΣΗΕΠΗΝ. Η οποία καταδικάζει το γεγονός και αύριο θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

Share