Δρόμος Πάτρα – Πύργος : «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει…»

Πέμ, 07/02/2020 - 00:20

Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται 7 χρόνια από την απένταξη (Οκτώβριος 2013) του έργου Πάτρα – Πύργος –Τσακώνα, από την σύμβαση της Ολυμπίας Οδού.

Επίσης τον άλλο μήνα (Ιούλιος 2020) συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που όλα γύρω από το έργο πάγωσαν και σταμάτησε κάθε δραστηριότητα και κινητικότητα.

* «Ούτε φωνή ούτε ακρόαση». Όλοι περιμένουν ...κάτι χωρίς κανένας να εξηγεί ακριβώς τι περιμένει. Όταν τον περασμένο Νοέμβριο ο Υπουργός Υποδομών κάλεσε τους Δημάρχους του Νομού στην Αθήνα με σκοπό να τους ενημερώσει για τα θέματα του έργου την ίδια ημέρα που στην Ηλεία προγραμματιζόταν κινητοποιήσεις, τους υποσχέθηκε ότι κάθε μήνα θα είχαν αναλυτική ενημέρωση για την πορεία του έργου.

Υπήρξε άραγε τέτοια ενημέρωση που έχουν περάσει οκτώ μήνες;

Από το «Συμβούλιο Αιρετών» του Νομού, έμεινε μόνο ο Δήμαρχος Πύργου να «ομιλεί μη ακουόμενος».

Εν τω μεταξύ οι επαγγελματίες «έμποροι ελπίδων» έπιασαν πάλι δουλειά: «Το έργο πρέπει να γίνει», «το έργο είναι απαραίτητο», «η έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και άλλα βαθυστόχαστα λόγια.

Μα κύριοι δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί. Βρισκόμαστε στο στάδιο της έναρξης κατασκευής ή μη του έργου. Και αυτό είναι που πρέπει να προχωρήσει αλλά γι’ αυτό ούτε μιλάει ούτε δεσμεύεται κανείς.

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι πάνω από όλα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν υπάρχει πολιτική βούληση για την κατασκευή του έργου.

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται μέχρι στιγμής.

Και δεν φαίνεται ούτε σε τοπικό πολιτικό επίπεδο ούτε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Γι’ αυτό λοιπόν μην κρύβονται όλοι πίσω από το δάχτυλό τους.

Να θυμίσουμε και πάλι ότι ο Πύργος, η Αμαλιάδα, και γενικότερα η Ηλεία είναι οι μόνες περιοχές που έμειναν χωρίς σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Μέχρι στιγμής φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται.

Γι’ αυτό ας ετοιμαστούμε σε λίγες μέρες να τελέσουμε το ετήσιο μνημόσυνο του έργου. 

ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Share