Δρόμος Πάτρα Πύργος: Δεν ξεκινά με τίποτα. Για Ιούλιο του 2021 πάει η έναρξη. Διάλυση υπαρχουσών εργολαβιών

Σάβ, 03/28/2020 - 09:40

Με το πρόβλημα του κορωνοιού ξεχάσαμε το υπ αριθ 1 πρόβλημα της Ηλείας. Τον αυτοκινητόδρόμο Πάτρα Πύργος.

Δεν ξεκινά με τίποτα. Φθάσαμε Απρίλιο και δεν υπήρξε καμμία ανακοίνωση από τον Υπουργό Μεταφορών αν υπάρχει έστω και η πιό μικρή πρόδο για το ξεκίνημα του δρόμου.

Σε μιά κοκορομαχία Υπουργού Υποδιμών Κώστα Καραμανλή και εργολάβου Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, σε βάρος του έργου ο Υπουργός προχώρησε στην διάλυση υπαρχουσών εργολαβιών που αφορούσαν τα τμήματα 2, 5 , 6 και 7 και εγίνονταν εργασίες.

Όλες οι σχετικές αποφάσεις έχουν ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ από το βράδυ της Παρασκευής στο Διαύγεια 

Ο εργολάβος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου έχει δηλώσει επανηλειμένα και είναι σίγουρο ότι θα κάνει προσφυγή στα Ελληνικά και Ευρωπαικά δικαστήρια.

Η εκδίκαση αυτών των προσφυγών, σύμφωνα με ειδικούς επί των έργων θα κρατήσει το λιγότερο 12 έως 18 μήνες!. 

Συνεπώς άν όλα πάνε καλά και υπάρχει θετική έγκριση από την Ευωπαική Ένωση για την αλλαγή του τρόπου κατασκευής του έργου, τότε στην καλύτερη περίπτωση η έναρξη του έργου πάει για Ιούλιο του 2021, όπως έχει γράψει το www.Iliaoikonomia.gr από μήνες πρίν.

Συνεπώς προχωρά ο αρχικός σχεδιασμός του που είχε ανακοινωθεί για την παραχώρηση του συνολικού έργου πλέον στην κοινοπραξία της «Ολυμπία Οδού».

Δείτε την Υπουργική απόφαση:

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενοΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

 

Share