Δρόμος Πάτρα Πύργος: Γιατί ο Υπουργός Κ. Καραμανλής περιφρονεί τους δημάρχους Πύργου και Πατρών; Είναι "εκτός γραμμής κόμματος"; Να επέμβει ο Πρωθυπουργός...

Τετ, 01/22/2020 - 19:08

Για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος επι υπουργίας στο Υπουργείο Υποδομών Κώστα Καραμανλή, έχουν γίνει πολλές συσκέψεις με αιρετούς των δύο Νομών, Αχαίας και Ηλείας.

Στις συσκέψεις αυτές δεν κλήθηκαν να συμμετέχουν οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των δύο Νομών, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Μάλιστα σε μία συνάντηση με όλους τους άλλους δημάρχους της Ηλείας ο Υπουργός είπε ότι παίρνει αυτός την ευθύνη μη πρόσκλησης του Δημάρχου Πύργου!!!

Μπορεί ένας Υπουργός για ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος, με δεκάδες νεκρούς:

* Να μην καλεί τους δύο δημάρχους των δύο πρωτευουσών των Νομών;

* Να αγνοεί τους εκλεγμένους με πολύ μεγάλη πλειοψηφία Δημάρχους της Πάτρας και του Πύργου μόνο και μόνο επειδή ο μεν πρώτος εκλέγεται με το ΚΚΕ και ο δεύτερος έχει λόγο και πιέζει με κάθε τρόπο για την εκτέλεση του έργου και δεν θα πάει σαν "κότα" στις συσκέψεις;

* Να καλεί σε συσκέψεις δημάρχους του Νομού Ηλείας που ο Δήμος έχει 8.000 κατοίκους και να αγνοεί τον Δήμο Πύργου με 48.000 κατοίκους;

* Να μην δέχεται διαφορετικές απόψεις λές και έχει το αλάθητο του ...Πάπα;

Και καλά ο Υπουργός κάνει ότι κάνει. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που ενημερώνεται για το τι γίνεται στα Υπουργεία, γιατί δεν τον συνετίζει;

Με τις ενέργειές του αυτές ο Υπουργός θίγει τον Πρωθυπουργό γιατί:

* Αφενός είχε υποσχεθεί στον Δήμαρχο Πύργου στην επίσκεψή του στον Πύργο (φωτο) ότι το έργο θα ξεκινήσει αμέσως, τους πρώτους μήνες της Κυβέρνησής του και με τις προχθεσινές εξαγγελίες του Υπουργού το έργο δεν θα ξεκινήσει ούτε το 2020.

* Αφετέρου ο Πρωθυπουργός πορεύεται με γνώμωνα την συναίνεση (πρόεδρο Δημοκρατίας, Ελληνοτουρκικά, Ψήφο αποδήμων, πρόεδρο Βουλής κλπ) διατυμπανίζοντας ότι "δεν περισσεύει κανένας" ενώ ο Υπουργός είναι "εκτός γραμμής του κόμματος", και κάνει διακρίσεις σε "δικούς μας και άλλους".

Κύριε Υπουργέ

Με την μη πρόσκληση του Δημάρχου Πύργου, για τον δρόμο καρμανιόλα Πάτρα Πύργος, δεν θίγετε τον ίδιο αλλά ΟΛΟΥΣ τους δημότες του Δήμου Πύργου.

Ο Δήμος Πύργου αυτή την τετραετία έχει Δήμαρχο που τον εξέλεξε με συντιπτική πλειοψηφία 67.10%.

Ο Δήμος Πύργου έχει Δημοτικό Συμβούλιο που στα μεγάλα θέματα και ειδικά για τον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος έχουν ΜΟΝΟ μία θέση: Nα ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ το έργο.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Θα πρέπει να επέμβετε ΑΜΕΣΑ να συνετίσετε τον Υπουργό σας

Θα πρέπει να πείτε στον λαό της  Ηλείας την ημερομηνία έναρξης κατασκευής του έργου

Γιατί φοβόμαστε ότι ούτε όλο το 2020 θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου (και ας φωνάζουν για το αντίθετο τα γνωστά ...παπαγαλάκια), με τον τρόπο που προωθεί ο Υπουργός σας. 

ΗΛΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

 

 

Share