Δρόμος Πάτρα – Πύργος : Το «κατασκευαστικό δράμα» και η «εξαγορά χρόνου» συνεχίζεται…. Ο καιρός να περνάει... Ελπίδες να πωλούνται !

Δευ, 10/15/2018 - 09:12

Αλήθεια, πόσο γρήγορα   περνάει ο καιρός. Φτάσαμε ήδη στα μέσα Οκτωβρίου 2018 και φως στον ορίζοντα δεν λέει να φανεί. Μόνο διάφορα αναμασήματα χωρίς ουσία και αποτέλεσμα. Το έργο δεν λέει να ξεκινήσει με τίποτα και ούτε φαίνεται κάτι τέτοιο άμεσα στον ορίζοντα. Το νέο «γαϊτανάκι» είναι αν οι δημοπρασίες θα σταλούν στο ελεγκτικό συνέδριο, ποιες θα σταλούν στο ελεγκτικό συνέδριο, πότε θα σταλούν στο ελεγκτικό συνέδριο και άλλα παρόμοια.

Ο καιρός να περνάει….

Χρόνια τώρα γράφουμε για τα προβλήματα του έργου, που δεν ξεπεράστηκαν ποτέ και δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα και σήμερα με συνέπεια να μην μπορεί το έργο να εκτελεστεί και να προχωρήσει. Αλλά κανένας δεν το πήρε σοβαρά υπόψη. Να ξαναθυμίσουμε ότι στις 12/12/2017 είχαμε γράψει σε ανάλογο άρθρο μας :

« Θέλετε να αποτολμήσουμε να γίνουμε για ακόμα μια φορά «μάντεις κακών». Όλα δείχνουν ότι ούτε το 2018 θα ξεκινήσει το έργο».

Όσο και αν φαινόταν τολμηρό αυτό τότε, σήμερα με λύπη διαπιστώνουμε ότι επαληθευτήκαμε. Ήταν τότε που πολλοί πανηγύριζαν και διαλαλούσαν ότι το έργο ξεκινάει σύντομα.

Ας ξαναδούμε λοιπόν που βρισκόμαστε σήμερα.

  • Συμπληρώνονται ήδη πέντε χρόνια από τότε (2013), που το έργο Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, απεντάχθηκε από την σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας οδού και άρχισε το «κατασκευαστικό του δράμα». Μια απόφαση που αποδείχτηκε τραγική και καταστροφική για την πορεία του έργου.
  • Κοντεύουν τέσσερα χρόνια από την άνοιξη του 2015 όταν ο νέος τότε (και σημερινός) Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αποφάσισε την ακύρωση της δημοπράτησης του έργου ως ενιαίου και την επαναδημοπράτησή του με 8 εργολαβίες.
  • Πέρασαν ήδη δυόμιση σχεδόν χρόνια (17/5/2016 ) από την διενέργεια της πρώτης δημοπρασίας του έργου, από τις οχτώ συνολικά. Για την τύχη της δημοπρασίας αυτής συζητάμε ακόμα σήμερα.
  • Πέρασαν ήδη οχτώ μήνες (6/2/2018) από την εξαγγελία του ίδιου του Πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ότι «το έργο ξεκινάει άμεσα». Αλλά το έργο όχι μόνο δεν ξεκίνησε, αλλά ούτε καν φαίνεται το ξεκίνημά του.

Όλα δείχνουν ότι σήμερα, χρόνια μετά, βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο. Δηλαδή στο σημείο μηδέν, αφού έργο στον ορίζοντα δεν φαίνεται.

Α! ναι, ξεχάσαμε και κάτι «σημαντικό». Το παρατηρητήριο που αποφάσισε να συγκροτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στην τελευταία του συνεδρίαση. Μήπως παρατήρησε κάτι;

Η «εξαγορά χρόνου» συνεχίζεται….

  • Ο καιρός να περνάει
  • Ντόρος να γίνεται
  • Ελπίδες να πωλούνται !

 

 

Share