Δρόμος Πάτρα-Πύργος: Νέα ημερομηνία έναρξης του έργου. Από Απρίλιο και μετά οι μπουλντόζες

Σάβ, 02/16/2019 - 16:27

Νέα ημερομηνία έναρξης του έργου για τον Αυτοκινητόδομο Πάτρα-Πύργος έθεσε ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπρίτζης από το βήμα του «Οlympia Forum»-1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Είπε ότι "το έργο θα ξεκινήσει σε ενάμιση μήνα.

Έβαλε στοίχημα με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα για τον χρόνο έναρξης.

Νέα μεταβολή του χρόνου που θα δούμε μπουλντόζες στο έργο. Από τον Ιανουάριο πήγαμε στον Απρίλιο.

Και αν πάμε σε Εθνικές εκλογές τον Μάιο, τότε βλέπουμε πότε...

Ο Υπουργός στο περισσότερο μέρος της ομιλίας του για το έργο του αυτοκινητόδρομου, αναφέρθηκε στα τεράστια λάθη, όπως είπε, των προηγούμενων Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για το έργο. Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις είπε έπαιρναν για το έργο εκπτώσεις έως  25% και εμείς πήραμε εκπτώσεις πάνω από 50%.

Αναφέρθηκε σε όλα τα έργα του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου που έχουν προγραμματιστεί για την Ηλεία, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. 

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του δημιουργήθηκε ένταση στη συνεδρίαση αφού ήρθε σε αντιπαράθεση με την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κυρία Νικολάκου  η οποία του είπε ότι δεν λέει την πραγματικότητα και "νομίζει ότι απευθύνεται σε Ιθαγενείς".

Έντονη ήταν η αντίδραση και της κυρίας Διονυσίας Αυγερινοπούλου, από την Νέα Δημοκρατία που ζήτησε τον λόγο αλλά δεν της εδόθη όταν ο Υπουργός ήταν στο βήμα. Όταν αποχώρησε ο Υπουργός και της εδόθη ο λόγος είπε ότι όσα λέει ο Υπουργός είναι αστήρικτα ψέματα και κάλεσε σε debate τον Υπουργό.

Στο συνέδριο παρέστη μέρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπρίτζης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, ενώ αναμένεται το απόγευμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.

Επίσης παρών και ο Νίκος Παπανδρέου.

 

Οι διαβεβαιώσεις όμως και τα μεγάλα λόγια, κάθε φορά, περισσεύουν. Δείτε τι έλεγαν

 

Συνεχίζεται

 

Share