Εκδηλώσεις και παιχνίδια από τους Προσκόπους Πύργου στο Πάρκο ΣΠΚ

Πέμ, 09/26/2019 - 13:00

Για 3η συνεχόμενη χρονιά οργανώνονται το Σάββατο το απόγευμα στο πάρκο ΣΠΚ μια σειρά εκδηλώσεων και παιχνιδιών από τους Προσκόπους του Πύργου.

Σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής οι πρόσκοποι απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να περάσουν ευχάριστα ένα απόγευμα στο πάρκο και να συμμετέχουν σε όποιες από τις δραστηριότητες επιθυμούν.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 18.00 ενώ μισή ώρα νωρίτερα θα τελεστεί στην ίδιο χώρο αγιασμός για την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

Παιχνίδι τύπου survivor:  παιχνίδια που χρόνια τώρα παίζουν οι Πρόσκοποι αλλά έγιναν δημοφιλή σε όλους μέσω του γνωστού τηλεπαιχνιδιού. Θα έχουν στηθεί στο πάρκο μεγάλες κατασκευές για την διεξαγωγή των αγωνισμάτων!

Λούνα παρκ: 10 σταθμοί – παιχνίδια προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και την τύχη τους!

Σκάκι: Οι σκακιέρες θα έχουν στηθεί από τη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου από νωρίς το απόγευμα και θα περιμένουν τους φίλους του αθλήματος αλλά και όσους θέλουν να το γνωρίσουν!

Πιγκ-πογκ: Με τη συνεργασία του σωματείου επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αιγαίον» θα υπάρχει γνωριμία με το άθλημα και όποιος θέλει θα δοκιμάζει τις ικανότητές του στο άθλημα!

Προβολή ταινιών: Ταινίες μικρού μήκους, ανάμεσά τους και η βραβευμένη στο περσινό camera zizanio και την  34η Πανελλήνια ανιχνευτική πολιτιστική ενημέρωση ταινία της 1ης Κοινότητας Πύργου θα προβληθούν στον χώρο που θα διαμορφωθεί!.

Δράσεις ευαισθητοποίησης: Μια ευκαιρία για γνωριμία με τα προβλήματα της καθημερινότητας των ατόμων με προβλήματα κίνησης και όρασης, μέσα από αντίστοιχα παιχνίδια.

Παράλληλα συνεχίζεται η συγκέντρωση των πλαστικών καπακιών.  Το Σωματείο κινητικά Αναπήρων – Παραπληγικών Ηλείας και οι Πρόσκοποι καλούν όσους έχουν συγκεντρώσει  πλαστικά καπάκια να τα φέρουν στο Πάρκο, προκειμένου να γίνει προμήθεια ενός ακόμα αναπηρικού αμαξιδίου που θα διατεθεί σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

Τέλος στο χώρο θα έχει στηθεί το «Προσκοπικό χωριό», μια μικρή προσκοπική κατασκήνωση με τις κατασκευές που απαιτούνται για την άνετη διαβίωση στο ύπαιθρο.

 

Share