Εκτός Αμαλιάδα - Ήλιδα και όλος ο Κάμπος από την Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020»;

Κυρ, 01/12/2020 - 12:07
Ο σχεδιασμός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΑ) να ακολουθηθεί η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας  τη νότια πλευρά της Πελοποννήσου μέσω Καλαμάτας και Σπάρτης, εξαιρεί την Αμαλιάδα, την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων), και όλο τον Κάμπο δηλαδή τους δύο Δήμους και μεγάλες πόλεις , Γαστούνη, Ανδραβίδα, Λεχαινά, Βάρδα.
Θα περάσει μόνο από την πρωτεύουσα του Νομού τον Πύργο!
Αν επαλυθευθεί αυτό αναμένονται ισχυρές αντιδράσεις από τους Δήμους που εξαιρούνται της Αφής.
 
Χαρακτηριστικό είναι πως σε άλλες περιοχές και πόλεις έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη  Λαμπαδηδρομία και τους Λαμπαδηδρόμους  όπως στην Καλαμάτα (όπου θα γίνει και η διανυκτέρευσή της φλόγας  στις 12/03/2020 όπου υπάρχει πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή ως λαμπαδηδρόμοι στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.
 
Ενώ λοιπόν οι άλλοι κινήσει και  έχουν  ξεκινήσει οι αιτήσεις συμμετοχής στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί Ελληνικού εδάφους (προθεσμία μέχρι 17/1/2020) και οι προετοιμασίες οι δράσεις και οι αντιδράσεις από την Ηλεία δεν υπάρχουν.
 
Η Αφή της Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία και η λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα θα διαρκέσει 8 μέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου 2020.
Η τελετή παράδοσης θα γίνει στις 19 Μαρτίου 2020 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Share