Επιβεβαιώνονται οι ανοδικές τάσεις στην τιμή του ελαιολάδου

Κυρ, 06/24/2018 - 08:37

Επιβεβαιώνονται οι ανοδικές τάσεις στην τιμή του εναπομείναντος έξτρα παρθένου ελαιολάδου, τις οποίες κατέγραψε με σχετικό ρεπορτάζ, από την περασμένη εβδομάδα ο ΑγροΤύπος. Έτσι, σε νέα δημοπρασία που έγινε την περασμένη Πέμπτη στη Μεσσηνία, 58 τόνοι έξτρα παρθένου ελαιολάδου, κατέληξαν στην εταιρεία Κωνσταντόπουλος.


Για την ποσότητα που έβγαλε σε δημοπρασία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γλυφάδας Μεσσηνίας «υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγοραστές», επεσήμανε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Θανάσης Κατσάς, μέλος της οργάνωσης. Σημειωτέον ότι η τιμή για την ποσότητα αυτή έκλεισε στα 3,02 ευρώ το κιλό.


Προσφορά για το ελαιόλαδο έκανε, μαθαίνει ο ΑγροΤύπος και η Agrovim, ωστόσο όπως μας είπε εκ μέρους της ο κ. Γυφτέας «δεν τα βρήκαμε με την τιμή στο ΦΠΑ και αποσυρθήκαμε». Η Agrovim είχε προσφέρει 3,06 ευρώ στον ΑΣ Γλυφάδας για τη συγκεκριμένη ποσότητα ελαιολάδου.


Όπως λέει στον ΑγροΤύπο, ο Κατσάς «η τιμή των 3,02 είναι καλή, αν σκεφτεί ότι οι περισσότερες εμπορικές πράξεις στην περιοχή γίνονται στα 2,70 ευρώ το κιλό». Σύμφωνα με τον ίδιο «ο συνεταιρισμός δεν έχει άλλα αποθέματα σε ελαιόλαδο, αν και στην περιοχή γενικότερα υπάρχουν ακόμα αρκετά».


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο ΑΣ Μολάων-Πακίων έκλεισε συμφωνία για την πώληση 210 τόνων ελαιολάδου, στην τιμή των 3,11 ευρώ το κιλό, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης, η μέση τιμή για τις τρεις γραμμές είναι στα 2,50 - 2,60 ευρώ το κιλό.

Share