ΕΠΟ: Δίνει παράταση για τις συμμετοχές στη νέα Γ' Εθνική (αντί για 5/7) - Τα τελευταία νέα

Δευ, 06/24/2019 - 18:37

Ως γνωστόν, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος ΕΠΟ η οποία έγινε την Παρασκευή 7/6 αποφασίστηκε ότι οι 116 ομάδες που με τα τωρινά δεδομένα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, να έχουν προθεσμία μέχρι και τις 5 Ιουλίου (Παρασκευή) προκειμένου να δηλώσουν εγγράφως τη συμμετοχή. 

Από κει και πέρα, αυτό έπρεπε να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με την επόμενη τέτοια συνεδρίαση να ήταν προγραμματισμένη στις 19/6. Εκεί όμως, που έγινε κι ο κακός ...χαμός με αφορμή την ανανέωση της σύμβασης του αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέιρα (με ρήξις, διαμάχες, αποχωρήσεις συμβούλων, κ.τ.λ.), το θέμα δεν τέθηκε αν και ήταν στην ημερήσια διάταξη κατά πληροφορίες!

Το θέμα του πρωταθλήματος αυτού, με τις δηλώσεις συμμετοχής καθώς και γενικότερα την Προκήρυξη του κ.τ.λ., είναι πλέον στην ατζέντα της νέας συνεδρίασης την προσεχή Πέμπτη (27/6), που είναι κι η παραμονή της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η καταληκτική προθεσμία δηλώσεων δεν θα είναι η 5 Ιουλίου (Παρασκευή), αλλά αργότερα. Είτε στις 12 Ιουλίου, είτε και λίγο πιο μετά.

- Από κει και πέρα, υπενθυμίζεται πως η αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ, για τις 22 Σεπτεμβρίου όρισε τη σέντρα του προσεχούς πρωταθλήματος της νέας Γ' Εθνικής (τέταρτη πλέον στη σειρά βέβαια).

Και ακόμα, πως το πρωτάθλημα αυτό να πραγματοποιηθεί με 8 ομίλους.

Έτσι ώστε να μην κάνει δεκτά τα αιτήματα Ενώσεων που ζήτησαν να γίνει σε 10 ομίλους το νέο αυτό πρωτάθλημα (πάντως, άλλες ήθελαν οι επιπλέον ομάδες να είναι από αυτές που κανονικά υποβιβάζονται δηλαδή να μην έπεφταν και οι πέντε τελευταίες αυτού που τελείωσε, ενώ άλλες ήθελαν οι επιπλέον ομάδες να είναι με άνοδο και δευτεραθλητριών από τα τοπικά πρωταθλήματα). 

Εφόσον τα παραπάνω είναι οριστικά κι επίσημα (και δεν αλλάξουν π.χ., ούτε στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 28 Ιουνίου), τότε αντίστοιχα μπαίνει ... “ταφόπλακα” στις όποιες ελπίδες υπήρχαν, είτε σε δευτεραθλητές Ενώσεων να ανέβουν και αυτές μαζί με τον πρωταθλητή, είτε σε υποβιβασμένες ομάδες να παραμείνουν στην Κατηγορία. 

- Υπενθυμίζεται κι ότι, όπως ισχύει βάση ΚΑΠ, σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια ομάδα μιας ΕΠΣ δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε την θέση της θα κληθεί να την πάρει η ομάδα που τερμάτισε δεύτερη, αν επιθυμεί, ενώ εάν και αυτή δεν δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα πηγαίνει στην ομάδα που κατέλαβε την τρίτη θέση, αν επιθυμεί. 

– Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο και ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, η Επιτροπή πρωταθλήματος ΕΠΟ θα προχωρήσει και στον καταρτισμό των ομίλων

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα παραπάνω, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, εξακολουθούν να αναμένονται για τις επόμενες μέρες πλέον.

Share