ΕΠΣΗ: Αναβολή όλων των ματς της Τετάρτης και μετάθεση για το Σάββατο (Α1 - Α2)

Τετ, 01/09/2019 - 12:09

Οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη αγώνες σε Α1 και Α2 Κατηγορία αναβλήθηκαν, όπως αποφάσισε η ΕΠΣ Ηλείας μόλις νωρίς το μεσημέρι της ίδιας μέρας! Και με αιτιολογία τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Η συγκεκριμένη αγωνιστική (η 16η για την Α1 και 14η για την Α2), θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 12 Ιανουαρίου.

- Μεταξύ άλλων το "μπαχαλο" αυτό πρόκειται περί πλήρους ...δικαίωσης, σε όσα έχουμε αναφέρει στα πρόσφατα ρεπορτάζ, και μεταξύ άλλων το “Ενός κακού, μύρια έπονται” που σαφώς μπορεί να ειπωθεί – έστω μεταφορικά – σε θέματα που αφορούν διάφορες “εφευρέσεις” που χωρίς φαινομενικά κανέναν λόγο, συνεχίζονται κατά καιρούς σε ότι αφορά το πρόγραμμα πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Ηλείας.

Αφού έτσι, αρχικά θα έβαζαν για την προσεχή Κυριακή 13/1την ώρα που όλες οι ηλειακές ομάδες της Γ' Εθνικής θα παίζουν εντός Νομού (οι δυο μάλιστα μεταξύ τους), στα ματς, Πανηλειακός – Θύελλα ΡαφήναςΠΑΟ Βάρδας – Διαγόρας ΒραχνείκωνΑστέρας Αμαλιάδας – Νίκη Τραγανού, να παίζουν παράλληλαόλη η Α1 Ηλείας, όλη η Α2Ηλείας (και σχεδόν κι η μισή Β')!

- Εξέλιξη που προκύπτει από το ότι, το Σάββατο 5/1 και την Κυριακή 6/1, δεν έγινε κανένας αγώνας, κανενός τοπικού πρωταθλήματος!

- Ενώ την Τετάρτη 9/1 (καθημερινή κι εργάσιμη, κ.τ.λ., και με ώρα έναρξης στις 3.00) θα γινόταν πλήρης αγωνιστική, και στην Α1 Ηλείας και στην Α2 Ηλείας! 

Κι όπως έχει αναφερθεί επίσης από προηγούμενο ρεπορτάζ, τι λογική μπορεί να έχει, ειδικά για την Α1 που έπαιξε και τα δυο Σ/Κ πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αντίστοιχα, το να περνούσε τώρα ολόκληρο Σ/Κ ανεκμετάλευτο, και να “στουμπωθούν” πλήρεις αγωνιστικές δυο κατηγοριών μέσα σε μια Τετάρτη, ας το εξηγήσουν οι ίδιοι οι αρμόδιοι... 

* Το πρωτάθλημα ως τώρα έχει κυλήσει πολύ ομαλά στις ημερομηνίες, χωρίς αναβολές κ.τ.λ., που τύχαιναν άλλες σεζόν παλιότερα, και καταρχήν δεν υπήρχε λόγος να γίνουν πλήρεις αγωνιστικές των δυο αυτών κατηγοριών ημέρα Τετάρτη σε αυτό το διάστημα.

Από κει και πέρα, εφόσον η ΕΠΣΗ θέλει να “γεμίζει τον τόπο” με παιχνίδια, κάθε σεζόν όλο και περισσότερα μέσω πλήθους πλέι – οφ και πλέι – άουτ, κ.τ.λ., ας φροντίζει τα πρωταθλήματα να ξεκινούν νωρίτερα (δηλαδή περί τις 10 – 12 Σεπτεμβρίου, όπως γινόταν όλα τα παλιότερα χρόνια για δεκαετίες, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν μετά την κανονική περίοδο τα πλέι – οφ και τα πλέι – άουτ, κ.τ.λ.). 

* Τέλος, με την ευκαιρία πρέπει να αναφερθεί για μια ακόμα φορά, κι ότι, όπως επίσης γινόταν όλα τα παλιότερα χρόνια για δεκαετίες, τοπικοί αγώνες και ειδικά των μικρότερων κατηγοριών πρέπει να γίνονται, και το Σάββατο αλλά και το πρωί της Κυριακής.

Η ΕΠΣΗ τα τελευταία χρόνια κατά πρωτοφανή τρόπο, τείνει να ...καταργήσει αυτές τις μέρες και τις ώρες... 

Share