ΕΠΣΗ: Δεν έβαλε Γ' κατηγορία και για την άλλη σεζόν ('20-'21) - Η διεξαγωγή του Κυπέλλου Ηλείας

Δευ, 09/02/2019 - 16:40

Είναι γνωστή πλέον η απόφαση της ΕΠΣ Ηλείας, εκπορευόμενη εκ των συνθηκών, όπου γίνονται τρεις οι κατηγορίες του τοπικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα συγχωνεύεται η Β' με την Γ' κατηγορία, είτε λόγω του διαφαινόμενου σαφώς μικρού αριθμού σωματείων που θα δήλωναν στην Γ' κατηγορία, είτε λόγω που έχουν γίνει λιγότερες και οι διαθέσιμες ομάδες για τη Β' κατηγορία μετά από αποσύρσεις κι από καλύψεις κενών παραπάνω κ.τ.λ.

Η νέα κατηγορία λοιπόν, που θα ονομάζεται Β' κατηγορία, θα είναι πλέον αυτή η τελευταία στη σειρά.

* Κάποιες ομάδες και εμπλεκόμενοι, έθεσαν αυτές τις μέρες σχετικά το ερώτημα: Αυτή η αλλαγή θα είναι μόνιμηΚαι για τα επόμενα χρόνια; Ή είναι μόνο για φέτος; Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση μπορούσε να πει η ΕΠΣΗ όταν παρουσίαζε ολοκληρωμένη την τροποποίηση της Προκήρυξης, ότι π.χ. υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίοι από κάθε όμιλο της Β' κατηγορίας 2019-2020 (αν π.χ. αυτοί είναι τελικά δυο) κι αυτοί θα παίξουν στη Γ' κατηγορία την άλλη σεζόν 2020-2021.

- Τελικά η ΕΠΣΗ αναρτώντας τη Δευτέρα 2/9 το συνολικό κείμενο, στο ΑΡΘΡΟ 12: «ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020-2021" αναφέρει τα εξής:

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 14 σε ΕΝΑΝ (1) ΟΜΙΛΟ
Α2' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 14 σε ΕΝΑΝ (1) ΟΜΙΛΟ
Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΟΣΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

(Χωρίς δηλαδή ούτε τότε Γ' κατηγορία).

- Τέλος, υπενθυμίζεται πως η ΕΠΣ έχει αναφέρει στην πρόσφατη ανακοίνωση της, πως, ο τρόπος διεξαγωγής του προσεχούς πρωταθλήματος Β' κατηγορίας 2019-2020 θα αποφασιστεί μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, ενώ καλούνται τα σωματεία που θα δήλωναν στην Γ' κατηγορία όπως δηλώσουν στην Β' κατηγορία μέχρι την Παρασκευή 6/9. Κατά πληροφορίες, αν είναι 30 οι ομάδες αναμένεται να γίνει σε τρεις ομίλους (των δέκα ο καθένας), κι αν είναι λιγότερες τότε σε δυο ομίλους.

Κύπελλο Ηλείας 2019-2020

Στους αγώνες Κυπέλλου μετέχουν υποχρεωτικά τα σωματεία: Γ' Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας και Α1 και Α2 κατηγορίας,
Και προαιρετικά τα σωματεία: Β' κατηγορίας

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβληθούν σε ειδικό έντυπο, που υπάρχει αναρτημένο στο site της Ε.Π.Σ.Η μέχρι την Παρασκευή 06/09/2019 για τα σωματεία όλων των κατηγοριών με δικαίωμα συμμετοχής στο ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΕΠΣΗ περιόδου 2019-2020.
Μαζί θα καταβάλλεται παράβολο συμμετοχής: Για τα σωματεία της Γ' Εθνικής Κατηγορίας 200 €, Α1 & Α2 κατηγορίας 100 € & Β' κατηγορίας 50 €.
Σωματεία που μετέχουν υποχρεωτικά και δεν δηλώνουν συμμετοχή θα έχουν απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουν και χρηματική ποινή έως 500 ευρώ. (Κ.Α.Π. Κύπελλο Ελλάδας Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Ομάδων άρθρο 38).
Σωματεία που δηλώνουν συμμετοχή και δεν προσέλθουν να αγωνιστούν θα υφίστανται τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 39 παρ. 3 του Κ.Α.Π. (Κύπελλο Ελλάδας Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Ομάδων).

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ EPIHOTEL ODYSSEAS ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ (μαζί με αυτές των πρωταθλημάτων)

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Α2 και Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΝΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Α ΦΑΣΗΣ, και ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ και της Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

Σε όλες τις φάσεις οι αγώνες θα είναι μονοί (νοκ αουτ) μετά από κλήρωση πλην της ημιτελικής, όπου οι αγώνες θα είναι διπλοί εντός – εκτός έδρας.
Μέχρι και την προημιτελική φάση του Κυπέλλου όπου και οι αγώνες είναι νοκ αουτ εάν υπάρχει διαφορά δύο ή περισσότερων κατηγοριών, τότε ο αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα του σωματείου της μικρότερης κατηγορίας ανεξαρτήτως κλήρωσης.

Share