ΕΠΣΗ: Η νέα “μόδα” με τις μυστικές αλλαγές έδρας και η ...κατάργηση των κληρώσεων

Πέμ, 11/08/2018 - 15:54

 

Πλήθος αλλαγών έδρας, και μάλιστα ...μυστικών (αφού ουδέποτε ανακοινώνονται από τη διοργανώτρια), είναι η νέα φετινή ... “μόδα” σε ότι αφορά το πρόγραμμα αγώνων πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ηλείας!

Συγκεκριμένα, τόσο στην Α2 Κατηγορία όσο και στη Β' Κατηγορία, είναι πολλοί ως τώρα οι αγώνες οι οποίοι τελικά διεξάγονται με αντιστροφή της έδρας, σε σχέση με την κλήρωση των αγώνων που έχει προηγηθεί! 

Κάτι που ουσιαστικά ...καταργεί τις κληρώσεις. Αλλά και που δεν προβλέπεται από τον ΚΑΠ. 

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το παράδειγμα πριν μερικούς μήνες, όταν στο τέλος του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα, τέθηκε θέμα της αλλαγής έδρας του αγώνα Απόλλων Σμύρνης -ΑΕΚ, και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη του γηπεδούχου, προκειμένου η Ένωση να κάνει τη φιέστα της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. Αλλά δεν προχώρησε αφού διαπιστώθηκε πως κάτι τέτοιο, ουσιαστικά, απαγορεύεται, ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία των δύο ομάδων!

* Σύμφωνα επίσης με το Άρθρο 8 του ΚΑΠ περί «γηπέδων τέλεσης αγώνων» και ειδικότερα για τα γήπεδα ομάδων ερασιτεχνικών κατηγοριών ισχύει ότι: “Επιτρέπεται αλλαγή έδρας ΜΟΝΟ λόγω ανάκλησης της άδειας λειτουργίας ή ανάκλησης της άδειας παραχώρησης του γηπέδου”.

* Και φυσικά, πουθενά δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά περί αντιστροφής έδρας  σε σχέση με τη σειρά που βγήκε στο πρόγραμμα από τη δημόσια κλήρωση που προηγείται!

Share