ΕΠΣΗ: “Κλειστή κι αμπαρωμένη”, με ...μυστικές βραβεύσεις και καθυστερημένες απονομές η πίτα

Παρ, 02/22/2019 - 19:24

Αυτή τη Δευτέρα 25/2 και ώρα 19:00 έχει ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΠΣ Ηλείας, στο ξενοδοχείο AMALIAS στην Κουρούτα Αμαλιάδας.

Όπως επίσης, επι λέξει έχει ανακοινωθεί “Θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις”. Έτσι, γενικά κι αόριστα, και χωρίς να γίνεται αναφορά στο ποιές είναι αυτές. Οπότε παραμένουν ...μυστικές

* * * Επίσης, θα απονεμηθούν τα κύπελλα των Πρωταθλητών ΕΠΣΗ της περασμένης περιόδου 2017-2018.

Οι καθυστερημένες απονομές και το νέο άρθρο της ΕΠΟ

Επ' αυτού, έχουμε αναφερθεί ξανά πως μια τέτοια απονομή με καθυστέρηση δέκα κι έντεκα μηνών (δηλαδή, σχεδόν έναν χρόνο μετά από την κατάκτηση), είναι λάθος και στερεί από την “αίγλη” του γεγονότος όταν αυτό δεν είναι “φρέσκο”.

Το ότι αυτό το ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια κάποιες άλλες Ενώσεις, δεν αλλάζει σε τίποτα τα παραπάνω.

Ειδικά έτσι όπως είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι ομάδες μετά από τόσο καιρό, έχουν συνήθως πολλές και μεγάλες αλλαγές σε πρόσωπα... 

Άλλωστε, όπως έχουμε αναφέρει κι από προηγούμενο θέμα, πλέον αυτό το κατάλαβε κι η ΕΠΟ. Όπου συγκεκριμένα, στον νέο ΚΑΠ της τρέχουσας περιόδου 2018-2019 στο Άρθρο 25 "Έπαθλο Πρωταθλήματος", παράγραφος 1, αναφέρεται πλέον συγκεκριμένα ότι: "Το έπαθλο (κύπελλο) κάθε πρωταθλήματος - το οποίο δεν επιτρέπεται να είναι χρηματικό - πρέπει να ορίζεται από την προκήρυξή του και απονέμεται από τη διοργανώτρια αρχή μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα της πρωταθλήτριας. Κατ' εξαίρεση με απόφαση της διοργανώτριας μπορεί να απονέμεται και νωρίτερα αν είναι μαθηματικά βέβαιη η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω απονομή έχει καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα και δεν επιφέρει καμία έννομη συνέπεια".

- Έτσι τα πράγματα μπήκαν φέτος στην ορθή βάση τους κι επίσημα, και καλό είναι να τηρηθεί πλέον αυτό. Αφού είναι εκτός τόπου και χρόνου να δίνονται κύπελλα και μετάλλια ακόμα και εννιά - δέκα - έντεκα μήνες μετά! Και όχι σε φυσικούς χώρους, αλλά σε μια ...αίθουσα ξενοδοχείου, με κοπή πίτα της ...νέας χρονιάς (και καθυστερημένη ακόμα κι αυτή, αφού πλέον μαπίνει ο ...Μάρτιος)!

Όπως έγινε πέρυσι π.χ., τον Φεβρουάριο του 2018 στους πρωταθλητές του 2017 και μεταξύ άλλων στον Πανηλειακό, που μετά έτρεχε να στείλει τα μετάλλια σε παίκτες που πλέον είχαν βρεθεί τότε ακόμα κι εκτός Νομού (π.χ. Βλαχόπουλος στην Κυπαρισσία, κ.α.), ενώ ο Αμπελώνας που στη συνέχεια αποχώρησε από τη δράση λόγω προβλημάτων, δεν πρόλαβε καν να “γευτεί” την προηγούμενη επιτυχία του, ή και σε ...εστιατόρια (π.χ., πρόπερσι Απόλλων Σμίλα), κ.τ.λ.

* * * Τέλος, όπως επίσης αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου “Θα αποσταλούν προσκλήσεις για το κάθε σωματείο μέλος ΕΠΣΗ οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για την είσοδο στην αίθουσα της εκδήλωσης”.

Όπως και πέρυσι δηλαδή (φωτό πάνω), στα νέα σχετικά “ήθη κι έθιμα” που καθιερώνονται επ' αυτού, η εκδήλωση θα είναι “αμπαρωμένη και μαντρωμένη”...

Share