Έρχονται νέα συνταρακτικά στοιχεία για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΜΟΥΘ της ύδρευσης από τον Ερύμανθο

Δευ, 06/11/2018 - 23:45

 

Το ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ πάντα πρώτο στις σοβαρές ειδήσεις που αφορούν τον Νομό Ηλείας και όχι μόνο, δημοσίευσε ένα τεράστιο σκάνδαλο με την ύδευση των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας από τις πηγές του Ερυμάνθου.

Με τίπλο "Σημεία και Τέρατα με την ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας. Οι φτωχιές οικογένειες του Δήμου Πύργου επιβαρύνονται με το νερό που καταναλώνουν τα Ξενοδοχεία, οι Επιχειρήσεις και οι κάτοικοι του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας" παρουσιάσαμε αρχικά το πρόβλημα γράφοντας ότι:

Το έργο της ύδρευσης από τον Ερύμανθο έλυσε πολλά προβλήματα υδροδότησης του Δήμου Πύργου αλλά κύρια της Αρχαίας Ολυμπίας.

Τόσο στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και σε πολλά Τοπικά Διαμερίσματα υπήρχε πρόβλημα επάρκειας νερού ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και ποιότητας νερού.

Όταν ολοκληρώθηκε το έργο ύδρευσης από τον Ερύμανθο, συνδέθηκαν οι δύο Δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας με αυτό.

Στην κεντρική σύνδεση με τον αγωγό τοποθετήθηκαν δύο μετρητές νερού ένα για κάθε Δήμο.

Με βάση τις καταναλώσεις του νερού που βεβαιώνονταν, μέχρι τότε, σε κάθε Δήμο, και επειδή δεν υπήρχε ακόμα μέτρηση από το δίκτυο του Ερυμάνθου, υπολόγισαν αρχικά ότι ο Δήμος Πύργου θα καταναλώνει τα 6/7 του νερού και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας το 1/7.

Έτσι με αυτή την αναλογία συμφώνησαν αρχικά και για τα ποσά που πρέπει να καταβάλλει ο κάθε Δήμος στον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο.

Στα χρόνια που πέρασαν διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπιας αντί για 1/7 (περίπου 14%) του νερού του δικτύου του Ερυμάνθου, κατανάλωνε το διπλάσιο (πάνω από 26%)!!! Υπάρχουν σχετικές μετρήσεις.

Αποτέλεσμα ήταν όλα αυτά τα χρόνια την διαφορά του νερού (περίπου 12%), που κατανάλωναν τα ξενοδοχεία, οι διάφορες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας να τα πληρώνουν τα φτωχά νοικοκυριά του Δήμου Πύργου.

Και σαν δεν έφθανε μόνο αυτό η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας δεν πλήρωνε ούτε το 14% στον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ερυμάνθου με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο χρέος προς την ΔΕΗ και να απειλείται η διακοπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων στον Ερύμανθο!!!

 Θέτοντας προς τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας τα εξής ερωτήματα όσο αφορά την ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας:

  1. Με ποιους βεβαιωτικούς καταλόγους κατανάλωσης νερού βεβαίωσε η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας ότι η ποσότητα που χρειάζεται είναι το 14%  του νερού της ποσότητας του νερού από τον Ερύμανθο;
  2. Η διαφορά του 12% πως προέκυψε;
  3. Γιατί η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας δεν πλήρωσε ούτε το μειωμένο ποσό που της αντιστοιχούσε από την κατανάλωση νερού από το δίκτυο του Ερυμάνθου;
  4. Υπάρχει ανταποδοτικότητα τελών στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας (ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας) όπως πρέπει με βάση τον Νόμο 1069/80;
  5. Μήπως υπάρχουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες όσο αφορά τις χρεώσεις νερού;  Πόσα από τα κυβικά νερού που παίρνει η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας βεβαιώνονται και εισπράτονται; Και αν βεβαιώνονται και ειπράττονται γιατί δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τον Διαβαθμιδικό;

Και τελικά θεωρούν σωστό τα φτωχά νοικοκυριά του Δήμου Πύργου να επιβαρύνονται με το νερό που πωλούν στις παροχές τους τα ξενοδοχεία και οι Επιχειρήσεις της Αρχαίας Ολυμπίας;;;

Άξιο απορίας είναι πως τα "γεράκια" της ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας και κατ' επέκταση η Δημοτική Αρχή Αρχ. Ολυμπίας, μπόρεσαν να κοροιδέψουν επί χρόνια τους πολύ έμπειρους Γαβρίλη Λιατσή, Γιώργο Ανδριόλα και Νίκο Καλαμπρέζο της ΔΕΥΑ Πύργου;;;

 

Η δημοσιοποίηση του μεγάλου αυτού θέματος κινητοποίησε την Δημοτική Αρχή Πύργου, την ΔΕΥΑ Πύργου και προχωρούν σε άμεσες νέες συναντήσεις με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος κατέθεσε ερώτηση για το θέμα στον δήμαρχο Πύργου:

Προς
Δήμαρχο Πύργου
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ;
 
Είναι αλήθεια όσα γράφονται για τις ποσότητες κατανάλωσης νερού από το έργο ύδρευσης Ερυμάνθου εκ μέρους του Δήμου Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας;
Εχετε ερευνήσει το συγκεκριμένο θέμα;
Ζητάμε ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και άμεση αποκατάσταση της οποίας αδικίας σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Πύργου
  
Αντωνακοπουλος Παναγιώτης
Καρδιολόγος 
Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ ΠΥΡΓΟΥ 
 
 
Βουβοί παραμένουν ακόμα ο πρώην πρόεδρος του διαβαθμιδικού και επικεφαλής παράταξης "Οραμα δημιουργίας" στον Δήμο Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης "ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ"  Αντώνης Καράμπελας, ο επικεφαλής της παράταξης "Αναγέννηση στον Δήμο Πύργου" Χάρης Μιχαλακόπουλος, της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" η Αβα Βαγγελάτου, και η διασπασμένη πρώην παράταξη "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ"
 
Επίσης δεν τοποθετούνται για ο θέμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι στις επόμενες εκλογές Στάθης Καννής και Λάμπης Αριστειδόπουλος (Περιφερειακός Σύμβουλος). 
 
Σε τέτοια σοβαρά θέματα θα πρέπει ο καθένας που θέλει αξιώματα να "μετρά το μπόι του".
 
 
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
 
Το ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ συνεχίζοντας την έρευνά του για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο (ΜΟΝΟ από όλα τα ΜΜΕ ης Ηλείας!!!), θα φέρει τις επόμενες ημέρες νέα συνταρακτικά στοιχεία για το θέμα.
 
Ένα μονο γράφουμε τώρα: Τα λεφτά είναι πολλά... και συνεχώς αυξάνουν...
Share