Έρχονται τα… ΚΕΠ των επιχειρήσεων

Κυρ, 03/10/2019 - 07:22

Τα… ΚΕΠ των επιχειρήσεων αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του φθινοπώρου με στόχο την προσφορά υπηρεσιών που συμβάλλουν στην μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και τη στήριξη 700.000 επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της RealNews, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων αναμένεται να φιλοξενηθούν στα επιμελητήρια της χώρας, για τα οποία υπάρχει πρόβλεψη να στελεχωθούν με εξειδικευμένους υπαλλήλους. Εκτός από ζητήματα που αφορούν την υποβολή αιτήσεων και τις συναλλαγές που έχουν οι επιχειρήσεις με διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων θα ενημερώνουν τους επιχειρηματίες για θέματα αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να λαμβάνουν συμβουλές για να μπορέσουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, αλλά και για εξειδικευμένα προγράμματα που θα τονώσουν την εξωστρέφεια της εταιρείας τους. Υποστηρικτικές υπηρεσίες θα λαμβάνουν οι επιχειρήσεις και για θέματα που αφορούν το πτωχευτικό δίκαιο και τις δυνατότητες που έχουν οι επαγγελματίες να επαναδραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά.

Επιπλέον, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων θα παρέχουν νομικές υπηρεσίες αλλά και θα διεκπεραιώνουν όλες τις διαδικασίες που έχουν σχέση με το Δημόσιο, από την υποβολή μιας αίτησης μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης. Προς αυτήν την κατεύθυνση, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων θα έχουν άμεση συνεργασία και με άλλες δομές του Δημοσίου ή των επιμελητήριων που παρέχουν υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, οι επιχειρήσεων θα μπορούν να ετοιμάζουν τον φάκελό τους για να μπορούν να κατοχυρώνουν τα εμπορικά τους σήματα.

Επιπλέον, τα Κέντρα θα διαθέτουν μια σειρά από υπηρεσίες σε ψηφιακή μορφή, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων, προκειμένου οι επιχειρηματίες να μη χρειάζεται καν να επισκεφθούν τα Κέντρα για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

 

www.aftodioikisi.gr

Share