Ερώτημα ομάδων προς την ΕΠΣΗ για τη νέα Β' Ηλείας

Πέμ, 08/29/2019 - 18:31

Είναι γνωστή πλέον η απόφαση της ΕΠΣ Ηλείας, εκπορευόμενη εκ των συνθηκών, όπου γίνονται τρεις οι κατηγορίες του τοπικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα συγχωνεύεται η Β' με την Γ' κατηγορία, είτε λόγω του διαφαινόμενου σαφώς μικρού αριθμού σωματείων που θα δήλωναν στην Γ' κατηγορία, είτε λόγω που έχουν γίνει λιγότερες και οι διαθέσιμες ομάδες για τη Β' κατηγορία μετά από αποσύρσεις κι από καλύψεις κενών παραπάνω κ.τ.λ.

Η νέα κατηγορία λοιπόν, που θα ονομάζεται Β' κατηγορία, θα είναι πλέον αυτή η τελευταία στη σειρά.

* Κάποιες ομάδες και εμπλεκόμενοι, θέτουν σχετικά το ερώτημα:

Αυτή η αλλαγή θα είναι μόνιμη; Και για τα επόμενα χρόνια;

Ή είναι μόνο για φέτος; Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να πει η ΕΠΣΗ όταν παρουσιάσει ολοκληρωμένη την τροποποίηση της Προκήρυξης, ότι π.χ. υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίοι από κάθε όμιλο της Β' κατηγορίας 2019-2020 (αν π.χ. αυτοί είναι τελικά δυο) κι αυτοί θα παίξουν στη Γ' κατηγορία την άλλη σεζόν 2020-2021;

Από τη στιγμή λοιπόν που μας μεταφέρθηκε, το θέτουμε κι εμείς. Γιατί σίγουρα για κάποιες ομάδες η επίσημη απάντηση παίζει ρόλο για τον προγραμματισμό τους ή ακόμα και για την ενδεχόμενη συμμετοχή τους. Π.χ., από ομάδα της περιοχής Πύργου αναφέρθηκε πως αν "παίζει" το πρώτο σενάριο κι υποβιβάζονται αρκετοί τότε δεν θα δηλώσει συμμετοχή, αλλά αν είναι διαφορετικά τα πράγματα τότε επειδή έχει ντόπιο έμψυχο υλικό, θα δηλώσει με στόχο την άθληση.

- Τέλος, υπενθυμίζεται πως η ΕΠΣ έχει αναφέρει στην πρόσφατη ανακοίνωση της, πως, ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα αποφασιστεί μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, ενώ καλούνται τα σωματεία που θα δήλωναν στην Γ' κατηγορία όπως δηλώσουν στην Β' κατηγορία μέχρι την Παρασκευή 6/09/2019.

Share