Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου προς τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Για την Ιαματική Πηγή Κουνουπελίου και υπαναχωρείτε και παραπλανάτε.

Τρί, 07/10/2018 - 19:09

 

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. απάντησε στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης σχετικά με αίτημα του Δήμου προς την ΕΤΑΔ να του παραχωρηθεί τμήμα στην Ιαματική Πηγή Κουνουπελίου.

Συγκεκριμένα η απάντηση της ΕΤΑΔ έχει ως εξής:

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε κατόπιν των πρόσφατων αναληθών, παραπλανητικών και κυρίως προσβλητικών δημοσιευμάτων προερχόμενα από το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που αφορούν στην Ιαματική Πηγή Κουνουπελίου και στο αίτημα του Δήμου προς την ΕΤΑΔ να του παραχωρηθεί τμήμα αυτής, προς αποκατάσταση της αλήθειας η Εταιρεία ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Η ΕΤΑΔ λαμβάνει ετησίως αποφάσεις για την παραχώρηση τμήματος του ακινήτου των Ιαματικών Πηγών Κουνουπελίου στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης για να το εκμεταλλευθεί, ανταποκρινόμενη σε σχετικά αιτήματά του, έναντι δίκαιου ανταλλάγματος που αντικατοπτρίζει, τόσο την πραγματική κατάσταση του ακινήτου όσο και την ανάγκη των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής να εξυπηρετηθούν τους θερινούς μήνες. Η ΕΤΑΔ, σεβόμενη τον κομβικό ρόλο του Δήμου στην εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εντός των νομίμων πλαισίων να διευκολύνει το Δήμο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για την ολοκλήρωση της παραχώρησης, αλλά ο Δήμος πάντα τελευταία στιγμή υπαναχωρεί χωρίς ουσιαστική αιτιολογία. Κατά συνέπεια, όχι μόνο δεν ισχύουν τα όσα ο Δήμος αναφέρει στα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά αντιθέτως, εάν κάποιος θα έπρεπε να διαμαρτύρεται για απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά είναι η ΕΤΑΔ.

Όλα αυτά αποκρύπτονται από τα πρόσφατα δημοσιεύματα, έτσι, ενώ η ΕΤΑΔ προσπαθεί κάθε χρόνο να βοηθήσει το Δήμο εξαντλώντας κάθε δυνατότητα και επιδεικνύοντας μεγάλη κατανόηση, βρίσκεται εν τέλει και «κατηγορούμενη»

δημοσία από το Δήμο, με αποτέλεσμα να θίγεται η φήμη της και να παραπλανάται το κοινό, αφού αποκρύπτεται το γεγονός ότι η εταιρεία κάθε χρόνο λαμβάνει αποφάσεις παραχώρησης τμήματος του ακινήτου σύμφωνες με τα εκάστοτε αιτήματα του Δήμου, αλλά είναι ο ίδιος Δήμος που δεν αποδέχεται την παραχώρηση αυτή, υπαναχωρώντας από τα αρχικά του αιτήματα.

Όσον αφορά στο θέμα της παραχώρησης του παλιού υδροθεραπευτηρίου και το μικρού θεάτρου στα Λουτρά της Κυλλήνης, η εταιρεία διευκρινίζει τα εξής: η ΕΤΑΔ ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα παραχωρήσει στο Δήμο το χώρο αυτό, αφού είναι ήδη μισθωμένος σε ιδιώτη. Η εταιρεία υποσχέθηκε ότι θα διαβιβάσει το αίτημα αυτό του Δήμου στο μισθωτή, στη διακριτική ευχέρεια του οποίου εναπόκειται να το αποδεχθεί ή όχι.

Τέλος, η Εταιρεία μας ενημερώνει ότι θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αποκατάσταση της βλαφθείσας τιμής και υπόληψης της δικής της και των προσώπων που τη διοικούν και την αποτροπή νέων προσβολών προσφεύγοντας σε κάθε αρμόδιο προς τούτο Δικαστήριο, αστικό και ποινικό.

Share