Έβρος: Αδειάζουν τα σύνορα από πρόσφυγες και μετανάστες

Παρ, 03/06/2020 - 12:58

Νέες εξελίξεις και να νέα στάση στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο πυροδότησε όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις η συμφωνία για εκεχειρία στην Συρία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν που ανακοινώθηκε χθες στη Μόσχα.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ανδριανούπολη, Αρ. Φερεντίνου, η Τουρκία προχώρησε στο κλείσιμο της συνοριακής πύλης στο Παζάρ Κουλέ, με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της πίεσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επίσης, όπως συμπλήρωσε, η τουρκική υπηρεσία μετανάστευσης διαμηνύει στους πρόσφυγες και μετανάστες ότι μπορούν να μεταβούν με λεωφορείο πίσω στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στις χώρες προέλευσής τους. Παράλληλα η Άγκυρα φαίνεται ότι σταματά την μετακίνηση των προσφύγων προς τα ελληνοτουρικά σύνορα. Ωστόσο συντηρεί το σκηνικό της έντασης αφού και το σήμερα το πρωί υπήρξε ρίψη χημικών από την Τουρκική αστυνομία

 

Παράλληλα, η ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στην περιοχή ανήρτησε φωτογραφίες δείχνοντας περάσματα στον Έβρο γεμάτα με κοσμο πριν ώρες και τελείως άδεια σήμερα το πρωί.

 

Julia Hahn@juliahahntv
 
 

Many refugees/migrants have been on the Turkish-Greek border for days. They have endured a week in the cold, without shelter. Violent scenes have been playing out at one major border crossing. But some still insist on staying and say they’ll wait for Europe to let them cross.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
 


 

 aftodioikisi.gr
Share