Έβρος: Στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά σήμερα

Δευ, 03/02/2020 - 08:57

Την άσκηση ανακοίνωσε το Δ’ Σώμα Στρατού. Θα διαρκέσει όλο το 24ωρο. Στην Αλεξανδρούπολη το Superfast ΧΙ για τη φιλοξενία αστυνομικών που επιχειρούν στον Έβρο.

Μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), θέτονται σε ισχύ τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τη θωράκιση των συνόρων στις Καστανιές. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θέσει προ των ευθυνών της την Ευρώπη για το προσφυγικό και την ίδια ώρα στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, καθώς σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου θα γίνει 24ωρη στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά από το Δ’ Σώμα Στρατού.   

Σο μεταξύ, στις 7.30 π.μ. αναμενόταν ο ελλιμενισμός του επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου Superfast XI στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου θα φιλοξενηθούν αστυνομικοί που μετακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Νομό Έβρου για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Το πλοίο της εταιρείας Superfast, που απέπλευσε από την Πάτρα και θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο, έχει ναυπηγηθεί το 2002, είναι μήκους 200 μέτρων, διαθέτει 198 καμπίνες και είναι χωρητικότητας 1.800 επιβατών.

Η περιοχή στις Καστανιές παραμένει υπό πολιορκία με τα επεισόδια να είναι συνεχή.  Οι μετανάστες βλέπουν την ελπίδα που τους πούλησαν οι τουρκικές αρχές να σβήνει με τις συνθήκες στον Έβρο δύσκολες και έτσι ξεσπούν.

 

https://www.newsit.gr/

Share