Φαγητό από την Καλαμάτα, προμήθειες και εργαζόμενοι εκτός Ηλείας για τους πρόσφυγες στην "Αγία Φιλοθέη". Βουβοί Επιμελητήριο και Εμπορικός Σύλλογος Πύργου!

Δευ, 11/18/2019 - 20:15

Αγνοούν υπόδειξη του Μητροπολίτη Ηλείας για να προτιμούνται ο Ηλειακές επιχειρήσεις.

Τελικά ποιά ΜΚΟ είναι αυτή που αγνοεί τους πάντες και κάνει ότι θέλει στην Φοιτητική Εστία "Αγία Φιλοθέη" της Μητρόπολης Ηλείας που παραχωρήθηκε για την στέγαση προσφύγων;

Για τον κάθε πρόσφυγα υπάρχει χρηματοδότηση, κυρίως Ευρωπαική, αρκετών εκατοντάδων ευρώ μηνιαίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.iliaoikonomia.gr, την σίτιση των προσφύγων (πρωινό, γεύμα, δείπνο) έχει αναλάβει επιχείρηση Catering από την Καλαμάτα!

Όλες οι άλλες προμήθειες που αφορούν τους πρόσφυγες και το προσωπικό που απασχολείται είναι εκτός Ηλείας και κυρίως από την Αθήνα.

Και ρωτάμε τους αρμοδίους:

* Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης στον Πύργο και την Ηλεία που να μπορούν να σιτίσουν τους μετανάστες που διαμένουν στον Πύργο;

* Δεν υπάρχει οργανωμένη κουζίνα στην "Αγία Φιλοθέη" που με πρόσληψη ντόπιου προσωπικού θα μπορούσε να σιτίσει τους πρόσφυγες;

* Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις στον Πύργο που να μπορούν να γίνονται από αυτές οι αναγκαίες προμήθειες κάθε είδους (τροφίμων, λευκών ειδών, υλικών καθαριότητας, υγιεινής κλπ);

* Δεν υπάρχουν άνεργοι στον Πύργο και την Ηλεία που θα μπορούσαν να δουλέψουν εκεί;

* Ποιά είναι αυτή η ΜΚΟ που αγνοεί τους πάντες στον τόπο που φιλοξενεί τους πρόσφυγες αυτούς;

Μεγάλη απορία δημιουργεί η στάση του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου που ενώ γνωρίζουν το θέμα παραμένουν βουβοί και άπραγοι.

Μόνο ο Μητροπολίτης Ηλείας κκ Γερμανός έχει στείλει επιστολή και επιδιώκει (χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα) και ζητά να προτιμούνται ο Ηλειακές επιχειρήσεις.

Το θέμα αποτελεί συζήτηση σε όλη την πόλη του Πύργου.

Οι κάτοικοι, που καλοδέχθηκαν τους πρόσφυγες στην "Αγία Φιλοθέη" χωρίς την παραμικρή αντίδραση, ζητούν να μάθουν τι συμβαίνει με την ΜΚΟ που διαχειρίζεται την συγκεκριμένη δομή.

 

Αυτά γι' αρχή...

Share