Γ΄ Εθνική: Πάει για Όμιλο με 15-16 ομάδες και πιθανή "βόμβα" υποβιβασμού 10 ομάδων!

Σάβ, 08/08/2020 - 21:13

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες (που ως τώρα ...κυκλοφορούν και που υπάρχουν και σε δημοσίευμα του ioniansports.gr), τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα στην Γ' Εθνική τη νέα χρονιά 2020-2021, κι ανεξάρτητα του αν θα είναι κι αυτή τη σεζόν τρίτη ή τέταρτη κατηγορία στη σειρά των εθνικών)...

Σε πρώτη φάση, θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων που ενδεχομένως θα γίνουν 8 + 1 τον Κρητικό όμιλο, σύνολο 9 (όμιλοι). Αυτό συνεπάγεται ότι κάθε όμιλος θα έχει 15-16 ομάδες. Στη δική μας περιοχή ο όμιλος θα είναι πιθανότατα με 16 ομάδες που συνεπάγεται ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών (αν βέβαια ολοκληρωθεί λόγω κορονοιού κ.τ.λ.). Αυτό όμως που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είναι το πόσες ομάδες θα πέσουν!

Η ΕΠΟ επεξεργάζεται σχέδιο προσεχούς μείωσης των ομάδων, με στόχο τη σεζόν 2021-2022 να μείνουν μόνο 4 όμιλοι στην Γ' Εθνική κατηγορία. Αυτό αν προχωρήσει, θα σημαίνει ότι στον όμιλο που θα είναι οι δυο ηλειακές ομάδες (ΠΑΟΒ, Αίας) και που όπως προαναφέρθηκε πολύ πιθανόν θα απαρτίζεται από 16 ομάδες θα πέσουν οι ...10 "τελευταίες" και θα μείνουν μόνο οι 5 πρώτες στην κατηγορία! Ενώ ο 1 πρωταθλητής ομίλου, με τους άλλους των ομίλων θα δώσουν μπαράζ για να ανέβουν μόνο οι τέσσερις στην διαδικασία αυτή (από τους εννέα). 

Αν συμβεί αυτό, θα μιλάμε για “σφαγή” των ομάδων για να κρατηθούν στην κατηγορία καθώς όλες θα πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό τη νέα χρονιά.

Ο δικός μας όμιλος, σίγουρα θα απαρτίζεται από τις ομάδες της Αχαΐας (4), Ηλείας (2), Ζακύνθου (3), Κεφαλληνίας/Ιθάκης (1), και σχεδόν σίγουρα και της Μεσσηνίας (2), και μένει να δούμε αν θα μπει η Λακωνία (3) και η Αρκαδία (2) ή θα κάποια από αυτές θα πάει σε άλλον όμιλο και θα έρθει προς τα εδώ η Αργολίδα (3) ή και ακόμα η Κορινθία (1).

Αναμένεται λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα συμβεί τελικά, μέσα από τα πλάνα που θα έχει η διοργανώτρια ΕΠΟ!

Share