Γ' Ηλείας: Ένσταση Κένταυρου Σώστι κατά του Θρίαμβου! - Το θέμα και η νέα ταλαιπωρία με τις κίτρινες της ΕΠΣΗ

Πέμ, 02/21/2019 - 17:38

Για το πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας Ηλείας, στο ματς της προηγούμενης 13ης (προτελευταίας) αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, Κένταυρος Σωστίου – Θρίαμβος Πύργου 1-1, έχει υποβληθεί ένσταση από τον πρώτο, για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή του δεύτερου. Με το αιτιολογικό πως δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, λόγω που θα έπρεπε να εκτίσει ποινή τιμωρίας μιας αγωνιστικής από τέσσερις κίτρινες κάρτες. 

* Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ, ακόμα δεν έχει κάνει κάποια σχετική γνωστοποίηση (ως γνωστόν συνεδριάζει κάθε Τετάρτη αλλά κοινοποιεί τις αποφάσεις της ...δυο μέρες μετά, δηλαδή κάθε Παρασκευή), κι όπως κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις, πιθανότατα να καλέσει τα δυο σωματεία την προσεχή Τετάρτη στην επόμενη της δηλαδή συνεδρίαση να παρευρεθούν και να εκθέσουν τις απόψεις τους. UPDATE - ΝΕΟΤΕΡΟ επ' αυτού: (Πράγματι την Παρασκευή (22/2) γνωστοποιήθηκε μέσω των αποφάσεων της Π.Ε. η υπόθεση της ένστασης. Και κλήση για παροχή διευκρινίσεων του Θριάμβου την προσεχή Τετάρτη).

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία και τις σχετικές εξακριβωμένες πληροφορίες, η ένσταση στρέφεται κατά του Ερόλ Τόσκα, ο οποίος φέρεται να έπαιξε στο ματς αυτό με συμπληρωμένες τέσσερις κίτρινες πρωταθλήματος: την πρώτη σε ματς Β' Ηλείας της 1ης αγωνιστικής παίζοντας τότε με τον Ολυμπιακό Λαμπετίου και ακολούθως που πήγε με μεταγραφή στον Θρίαμβο να έχει πάρει άλλες τρεις (την τρίτη από αυτές, και τέταρτη συνολικά, στο ματς Θρίαμβος - Δόξα Ελ., τη 12η αγωνιστική, μια πριν το ματς στο Σώστι).

- Στο Ποινολόγιο πάντως που εκδόθηκε από την ΕΠΣΗ την περασμένη Παρασκευή 15/2, πριν δηλαδή τα ματς του Σ/Κ, δεν υπήρχε το όνομα του παίκτη (σε αντίθεση με άλλον παίκτη του Θριάμβου, που εκείνος υπήρχε σε εκείνο το Ποινολόγιο)! Άγνωστο γιατί αυτό! Αλλά πρέπει κι αυτό να επισημανθεί!

- Από τα ισχύοντα στον Πειθαρχικό Κώδικα ΕΠΟ, "οι παρατηρήσεις (κίτρινες κάρτες) που δίδονται κατά την διάρκεια ενός πρωταθλήματος ισχύουν και μεταφέρονται σε περίπτωση μετακίνησης του ποδοσφαιριστή την ίδια αγωνιστική περίοδο στο ίδιο ερασιτεχνικό ή σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα διαφορετικής κατηγορίας"...

- Από κει και πέρα, ως αυτονόητο, την τελική απόφαση θα πάρει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ. 

Η τωρινή Βαθμολογία (Σε 13 αγώνες) 

Πρίγκιπες Λεχ.   29   38-16

Αίολος Π.  27    27-18

Αμαλιάδα 2008   27   31-13

Απόλλων Σμ.  16    16-25

Θρίαμβος Π.  13   17-21

-----------------------------------

Κένταυρος Σ.  11   30-28 

Δόξα Ελ.  10    14-25

Άγ. Δημήτριος  7   16-43  

* Ο αγώνας, Αμαλιάδα 2008 – Σώστι (που διακόπηκε) κατακυρώθηκε υπέρ της πρώτης με 3-0 ενώ από τον δεύτερο αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί

* Ο Κένταυρος Σώστι έχει ξεκινήσει και με μείον έξι βαθμούς (από πέρυσι), κι έχει συνολικά μείον εννιά βαθμούς 

* Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη φάση Πλέι Οφ (μίνι πρωτάθλημα με διπλούς αγώνες) με την συμμετοχή των πρώτων πέντε (5) ομάδων του βαθμολογικού πίνακα. Και θα ξεκινήσουν το μίνι πρωτάθλημα με το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν στην κανονική περίοδο αφαιρουμένων των βαθμών που πήρε κάθε μία ομάδα στους αγώνες με τις ομάδες που κατέλαβαν τις τρείς (3) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη, κι ανάλογα τους υποβιβασμούς από τη Γ' Εθνική και τις ανώτερες κατηγορίες κ.τ.λ. “Προβιβάζονται από τη Γ' κατηγορία στη Β' το ελάχιστο ένα (1) και το ανώτερο πέντε (5) σωματεία”. 

Η προσεχής 14η Αγωνιστική (τελευταία) 

Κυριακή 24/2

Πρίγκιπες Λεχ. - Αμαλιάδα 2008

Δόξα Ελ. - Σώστι

Θρίαμβος Π. - Απόλλων Σμ.

Άγ. Δημήτριος – Αίολος Π.

Ποινές και ταλαιπωρία!

* Οι περιπτώσεις τέτοιας αντικανονικής συμμετοχής (αν κριθεί έτσι...), είναι από εκείνες που βάση ΚΑΠ πέραν του μηδενισμού στο ματς, αφαιρούνται κι επιπλέον τρεις βαθμοί. Βέβαια η ΕΠΣΗ αυτό το δεύτερο σκέλος, όπου θέλει το τηρεί, κι όπου θέλει ...όχι! Χαρακτηριστικά δυο φετινά παραδείγματα, σε αγώνες του Αετού Κέντρου (στην Α2). 

* Τέλος, πρέπει απαραίτητα να σημειωθεί πως για μια ακόμα φορά οι "εφευρέσεις" της ΕΠΣ Ηλείας ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ τα ερασιτεχνικά ηλειακά σωματεία. Εννοούμε βέβαια την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ από πέρυσι απόφαση της να μετρούν στα Τοπικά πρωταθλήματα Ηλείας οι κίτρινες κάρτες σε παίκτες!

Κάτι που εδώ και πολλά χρόνια είχε καταργηθεί καταργηθεί για τα τοπικά, και της Ηλείας και της υπόλοιπης χώρας!

Κι όπως επίσης έχει επισημανθεί, ούτε από τα κείμενα των Κανονισμών δεν υπάρχει βέβαια καμιά υποχρέωση για κάτι τέτοιο, αλλά και οι ΑΛΛΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ στη χώρα, δεν έχουν βέβαια βάλει να προσμετρώνται οι ΚΙΤΡΙΝΕΣ κάρτες στα Τοπικά Πρωταθλήματα!!!

Τα μεγάλα λοιπόν ερωτήματα που από τότε τέθηκαν, ακόμα ζητούν σωστές - επίσημες - δημόσιες απαντήσεις (που ως σήμερα δεν δόθηκαν ποτέ):

* Που αποσκοπεί μια τέτοια απόφαση της ΕΠΣ Ηλείας;

* Είναι μόνο ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΙ οι λόγοι με την χρηματική ποινή που επωμίζονται τα σωματεία;

* ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ Ενώσεις στην υπόλοιπη χώρα εφαρμόζουν κάτι τέτοιο;

* Έχουν υπόψη τους στην Ένωση ΠΟΣΑ πολλά χρόνια έχουν περάσει από τότε που καταργήθηκε η προσμέτρηση των κιτρίνων καρτών στα Τοπικά;

* Έχουν υπόψη τους ΓΙΑΤΙ καταργήθηκε η προσμέτρηση των κιτρίνων καρτών στα Τοπικά;

* Έχουν υπόψη τους πόση ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ φέρνει επίσης στα τεχνικά θέματα καταγραφής και τήρησης σχετικής λίστας – ποινολογίου κ.τ.λ., και στις ομάδες (εκτός από το οικονομικό), και στους διαιτητές και στο προσωπικό της ίδιας της Ένωσης;

* Γιατί ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ τα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία, και κυρίως τα μικρά, με τις πανελλήνιας πρωτοτυπίας ..."νεκραναστάσεις" και ..."εφευρέσεις" τους;

- Κι ένα τελευταίο, επίκαιρο, ειδικά για τη νέα υπόθεση: Γιατί ο παίκτης αυτός ΔΕΝ αναγράφηκε στο εκδοθέν Ποινολόγιο (αν πράγματι έχει συμπληρωμένες κάρτες);;; 

Share