ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πύργου»

Σάβ, 03/02/2019 - 23:28

*Πολιτική εκδήλωση το Σάββατο 2/3 για τα πέντε χρόνια της παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» 

*Τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Γιάννης Αργυρόπουλος  

*«Είμαστε μια παράταξη χωρίς κομματικά χρίσματα» 

*«Ο δήμος μας απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για να αναπτυχθεί και να ευημερήσει»

 

 

To μήνυμα ότι έφτασε η ώρα ώστε ο Δήμος Πύργου να αλλάξει χέρια και να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά έδωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Γιάννης Αργυρόπουλος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ (στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας), με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από την ίδρυση της παράταξης.

 Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Π.Ε Ηλείας ο Γιάννης Αργυρόπουλος ανέλυσε τους βασικούς στόχους – προτεραιότητες και προγραμματικές θέσεις της παράταξής του τονίζοντας ότι «ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» δεν είναι απλά μια δημοτική παράταξη που θέλει να αλλάξει τα κακώς κείμενα στο Δήμο αλλά ένα μεγάλο κίνημα, ένα ευρύ πολιτικό ρεύμα, που ενσαρκώνει διαρκώς κάθε προοδευτική ιδέα και εγγυάται το μέλλον του Πύργου.

    Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αργυρόπουλος: «Πυργιώτες και Πυργιώτισσες, Συνδημότες και Συνδημότισσες, οφείλουμε πάντα να έχουμε ως στόχο να γινόμαστε  καλύτεροι. Να προσαρμοζόμαστε στους καιρούς που μεταβάλλονται. Να ανανεωνόμαστε. Να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και στις προκλήσεις κάθε εποχής. Άρα να αλλάζουμε. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει.

    Στις 4 Μαρτίου του 2014, «γεννήθηκε» το «Όραμα Δημιουργίας». Η ανεξάρτητη Δημοτική μας παράταξη. Μια Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών που δημιουργήθηκε μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας για τις ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας μας.

   Μια παράταξη, χωρίς κομματικά χρίσματα, με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, χωρίς συμβιβασμούς και χειραγωγήσεις.

  Πέντε χρόνια μετά, αυτή παραμένει η πολιτική μας ταυτότητα. Και αυτή είναι η ζωντανή μας παρακαταθήκη. Το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ δεν είναι, απλώς, άλλος ένας συνδυασμός που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές αλλά είναι ένα μεγάλο κίνημα, ένα ευρύ πολιτικό ρεύμα, που ενσαρκώνει διαρκώς κάθε προοδευτική ιδέα και εγγυάται το μέλλον του Πύργου.

    Πέντε ακόμα χρόνια χαμένα για τον τόπο μας ήρθαν να προστεθούν στα πάρα πολλά χαμένα χρόνια που ο δήμος μας απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για να πάει μπροστά, για να αναπτυχθεί, για να ευημερήσει.

   Είμαστε η παράταξη που τότε συγκρούστηκε με το κομματικό, αυτοδιοικητικό και οικονομικό κατεστημένο του τόπου μας αναδεικνύοντας μέσα από τον συνδυασμό μας ένα φρέσκο,  υγιές και δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας».

 

«Να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης»

Συνεχίζοντας ο κ. Γιάννης Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στην παράταξη «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» τονίζοντας ότι είναι μια παράταξη που βάζει πάνω απ’ όλα το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ.

      Όπως σημείωσε «αρχή μας ήταν και είναι πάντα το «ΕΜΕΙΣ», ‘ΟΧΙ το «εγώ». Είμαστε Πολλοί! Είμαστε «Μια γροθιά»! Είμαστε Εδώ!  Κάθε μέρα γινόμαστε περισσότεροι, πιο ώριμοι, πιο ισχυροί, πιο αποφασισμένοι. Και σήμερα όλοι μαζί στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα! Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης ανατροπής. Τον Μάιο ο Πύργος γυρίζει σελίδα!.

   Είμαστε εδώ για να δώσουμε ελπίδα στους συμπολίτες μας για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη που γεννηθήκαμε, ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Είμαστε εδώ, με άλλα λόγια, για να δώσουμε ΛΥΣΕΙΣ! Όχι με θεωρίες αλλά με υπαρκτές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

  Πρέπει εμείς, το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να αλλάξουμε τον Πύργο.

Τον Πύργο μας που σήμερα περιβάλλεται από απειλές χωρίς προηγούμενο: Η φτωχοποίηση των παραγωγικών τάξεων, η έλλειψη εμπιστοσύνης στο θεσμό του Δήμου, η μετανάστευση των νέων μας προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και το εξωτερικό και κυρίως η έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής.

Και δεν είμαστε εδώ απλά για να ασκούμε κριτική στον Δήμαρχο. Ο λόγος μας είναι και θα είναι πάντα αυστηρός και συγκροτημένος αλλά ταυτόχρονα δίκαιος και τεκμηριωμένος. Αυτό άλλωστε πράξαμε ως αντιπολίτευση τα πέντε τελευταία χρόνια είτε μέσα από τις τοποθετήσεις μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε με τις δημόσιες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες μας.

  Αντίθετα κάποιοι άλλοι ξεκίνησαν ως αδέκαστοι Εισαγγελείς που ήθελαν να στείλουν στη φυλακή τον κ. Λιατσή, και όχι μόνο, αλλά που σήμερα ξέχασαν τις καταγγελίες στον τύπο, τις παραστάσεις στα Δικαστήρια και στα Εισαγγελικά Γραφεία, τις μηνυτήριες αναφορές και έχουν καταλήξει να συμπεριφέρονται ως οι «αριστεροί ψάλτες» της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Εμείς έχουμε μάθει και γνωρίζουμε καλά το πώς να αγωνιζόμαστε για το καλό του δήμου και των συμπολιτών μας.

Και όταν χρειάστηκε συγκρουστήκαμε με την Δημοτική Αρχή του κ. Λιατσή».

-       Συγκρουστήκαμε για την ανικανότητα της να αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία και να απορροφήσει πόρους από το ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα.

-       Συγκρουστήκαμε για την παντελή αδιαφορία της στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εγκαταλειμμένα στην τύχη τους χωριά μας

-       Συγκρουστήκαμε για την εγκατάλειψη και την απαξίωση του Κλειστού Γυμναστηρίου, του Κολυμβητηρίου και άλλων εγκαταστάσεων του δήμου

-       Συγκρουστήκαμε για την απουσία της από κορυφαίους θεσμούς του τόπου μας όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους που μας διαφημίζει σε όλο τον κόσμο

-       Συγκρουστήκαμε για την έλλειψη σχεδιασμού και ιεράρχησης στις πραγματικές ανάγκες του δήμου

-       Συγκρουστήκαμε για την ανεπάρκεια της να προσφέρει το προνόμιο της ασφάλειας στους συμπολίτες μας

-       Συγκρουστήκαμε για την πρωτοφανή διάλυση των υπηρεσιών του δήμου που έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας

-       Συγκρουστήκαμε για το φιάσκο με τα λεωφορεία ανοικτού τύπου που θα έφερναν καραβάνια τουριστών από το Κατάκολο. Μήπως τους είδε κάποιος από εσάς;».

 

«Ποτέ δεν αγάπησα τις καρέκλες»

Ως έναν άνθρωπο που δεν αγάπησε ποτέ τις «καρέκλες» χαρακτήρισε τον ευατό του ο Γιάννης Αργυρόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων τα μείζονα θέματα των σκουπιδιών. Όπως σημείωσε «Σας ανακοινώνω λοιπόν ότι στις 12 Μαρτίου θα υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του εργοστασίου, γεγονός που σημαίνει ότι το θέμα των σκουπιδιών δεν θα μας απασχολήσει για τα επόμενα 20-25 χρόνια. Αρκεί βέβαια ο δήμος να ανανεώσει τον στόλο των απορριμματοφόρων για να γίνεται έγκαιρα η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους κάδους, και όχι να ξοδεύεται πακτωλός χρημάτων μόνο για έργα βιτρίνας και προσωπικών εξυπηρετήσεων. 

Φίλες και φίλοι, ποτέ δεν αγάπησα τις «καρέκλες». Και όταν χρειάστηκε, παραιτήθηκα από τη θέση μου. Αντίθετα με κάποιους άλλους που είναι «γαντζωμένοι» στις θέσεις τους προσπαθώντας να χωρέσουν δύο καρπούζια σε μια μασχάλη!

   Για μένα η ενασχόληση με τα κοινά είναι συνυφασμένη με την προσφορά και την ανιδιοτέλεια, μακριά από την μικροπολιτική, τις πελατειακές σχέσεις, και την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Δεν εκφράζουμε τους βολεμένους αξιωματούχους, που η ενασχόλησή τους με τα κοινά, έχει προσωπικό και ιδιοτελή περιεχόμενο και στόχο!

       Ο ρόλος μας στις προσεχείς εκλογές είναι ιστορικός. Δεν είναι επιλογή. Είναι μονόδρομος. Είναι ο μόνος τρόπος να μιλήσουμε ουσιαστικά για ανάπτυξη, αλληλεγγύη, ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Να επαναπροσδιορίσουμε τι σημαίνει να ασχολείται κάποιος με την αυτοδιοίκηση  σήμερα. 

   Να προτείνουμε πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, μακριά από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Να πείσουμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια. Να πείσουμε τους Νέους να μας εμπιστευτούν.

   Να χτίσουμε μια κοινωνία που με πρωτεργάτη τον Δήμο να κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους. Να επιτύχουμε την ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Να Οργανώσουμε έναν Δήμο φιλικό και αποτελεσματικό, στην υπηρεσία του πολίτη.

 

Τουριστική ανάπτυξη και καθημερινότητα του Πολίτη

Στους βασικούς πυλώνες του προγράμματός του αναφέρθηκε ο κ. Αργυρόπουλος τονίζοντας την υλοποίηση ενός μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης καθώς και την έμφαση που θα δώσει στην καθημερινότητα των δημοτών.

  Όπως ανέφερε «Βασικός πυλώνας του σχεδιασμού μας για την επόμενη μέρα είναι η εφαρμογή ενός μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης. Και ανάπτυξη δεν σημαίνει τυπώνω προωθητικά φυλλάδια, διοργανώνω ημερίδες, ή καλωσορίζω μια κρουαζιέρα στο Κατάκολο! Σημαίνει αυξάνω την επισκεψιμοτητα, αυξάνω την τουριστική σεζόν, δημιουργώ υποδομές και προσελκύω με δράσεις Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

-       Ορόσημο για Εμάς, η εικόνα της πόλης και η καθημερινότητα του Πολίτη. Δίνουμε τέλος στα μικροπολιτικά ρουσφέτια από τοπικούς παράγοντες για το ποια λακκούβα θα κλείσει, ποια λάμπα θα αλλάξει ή σε ποιο σημείο θα τοποθετηθεί ο κάδος των σκουπιδιών ή σε ποιο αγροτικό δρόμο θα πάει το μηχάνημα του δήμου. Με την χρήση νέων τεχνολογιών ο πολίτης υποβάλει απευθείας το αίτημα - πρόβλημα και η διευθέτηση του επιλύεται σε πραγματικό χρόνο.

    Εμείς θέλουμε να αναμετρηθούμε με τα δύσκολα και για αυτό θα αγγίξουμε θέματα που δεν τόλμησαν ποτέ όσοι διαχειρίστηκαν τα τοπικά πράγματα τα τελευταία χρόνια.

-       Επεξεργαζόμαστε και θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αναπτυξιακή πορεία που πρέπει και μπορεί να ανακτήσει ο Δήμος Πύργου. Και δεν νοείται ΑΝΑΠΤΥΞΗ χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο χωρικής στρατηγικής βασισμένο σε όρους βιώσιμης κοινωνικής και αστικής συνοχής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα υλοποιήσουμε και για το παραλιακό μας μέτωπο. Μέσα από την παραχώρηση και νομιμοποίηση των παραλιακών κτισμάτων, τη δημιουργία πρότυπων παραλιακών οικισμών, την δημιουργία νέων οικοπέδων και την αξιοποίηση της ελεύθερης γης για κοινόχρηστους χώρους.  Αυτός είναι ο πρώτος και βασικός μας στόχος.

      Τις επόμενες μέρες ξεκινάμε τη διαβούλευση με τους παραλιακούς συλλόγους και τους θεσμικούς φορείς για να καταρτίσουμε μια ολοκληρωμένη και υλοποιήσιμη πρόταση.

Μόνο με τολμηρές παρεμβάσεις, μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη.

-       Για το Περιβάλλον προτεραιότητα μας είναι η Προστασία και αξιοποίηση του οικοσυστήματος του Αλφειού με την μεταφορά των χιλιάδων δεμάτων απορριμμάτων που βρίσκονται εκεί επί χρόνια. Και ο  Επαναπλημμυρισμός τμήματος της λίμνης Μουριάς αλλά με σοβαρή μελέτη και όχι με «πυροτεχνήματα»

-       Η σταδιακή Αναβάθμιση της ανατολικής πλευράς της πόλης με την Ανάπλαση των εισόδων Αλφειού – Ολυμπίων – - Κολυρίου - Λαμπετίου και ταυτόχρονη διάνοιξη της Περιμετρικής οδού.

-       Είναι στοίχημα για εμάς η δημιουργία σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τρία τμήματα με κατεύθυνση στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.

-       Θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό για την ίδρυση ενός βιοτεχνολογικού - επιχειρηματικού πάρκου με την ταυτόχρονη λειτουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Επιταλίου που θα δίνει κίνητρα για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θα συμβάλει στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων μας. Και βέβαια θα εξετάσουμε την αξιοποίηση του αεροδρόμιου Επιταλίου για την άμεση μεταφορά των αγροτικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

       Εμείς στο ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ θέλουμε μια παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία. Μια παράταξη  που θα ξαναφέρει τους νέους στα κοινά του δήμου μας. Μια παράταξη που θα γράψει τις πρώτες σελίδες μιας νέας εποχής για τον Πύργο.

Μια παράταξη που την επόμενη μέρα θα ενώσει τους πολίτες του Πύργου που σήμερα είναι διασπασμένοι σε τόσες υποψηφιότητες. 

  Το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Ενώνει!. Ενώνει ιδέες. Ενώνει αξίες. Ενώνει πρόσωπα. Ενώνει ομάδες. Ενώνει οράματα.

    Το 2014 ξεκινήσαμε το ταξίδι, κάναμε το πρώτο ΒΗΜΑ!

Από σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

 Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την ομιλία του κ. Αργυρόπουλου σύντομους χαιρετισμούς έκαναν οι κ.κ Αλέξης Καράμπελας – Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής, Γιώργος Καλαντζής – τελειόφοιτος φοιτητής Γεωπονικής και Κώστας Πέππας – πρώην πρόεδρος Ε.Κ. Πύργου όπου αναφέρθηκαν στον Γιάννη Αργυρόπουλο τονίζοντας ότι είναι ο άνθρωπος που με το ήθος, την εργατικότητα και την ανιδιοτέλειά του θα φέρει την πολυπόθητη αλλαγή στο Δήμο Πύργου.

(Ο κ. Αλέξης Καράμπελας)

 

(Ο Γιώργος Καλαντζής)

(Ο κ. Κώστας Πέππας)

Παρουσίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση για τα πέντε χρόνια της παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Πλατανιάς, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιάννη Κουτσούκου Γιώργος Καραστέργιος, ο αναπληρωτής Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία Βασίλης Μανδαράκης, υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», φίλοι και υποστηρικτές του Γιάννη Αργυρόπουλου και πλήθος κόσμου.

 

 

 

Του Θοδωρή Λάμπρου

thlabros@hotmail.com

Share