Γιατί πρέπει να τρώμε μαυρισμένες μπανάνες;

Κυρ, 05/05/2019 - 12:30
Οι λάτρεις της υγείας είναι υπερασπιστές της μπανάνας αφού τα οφέλη της είναι πολλά. Μπορείτε να την προσθέσετε στα smoothies σας, σε ροφήματα πρωτεΐνης, ή απλά να φάτε μια για να καταπολεμήσετε το βασανιστικό αίσθημα της πείνας.
 
Ωστόσο, αποφεύγουμε να τρώμε μπανάνες που είναι γεμάτες μαύρα στίγματα. Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία διαπίστωσε κάποια απίστευτα οφέλη σε αυτές τις λίγο μαυρισμένες μπανάνες που συνήθως βρίσκουν μια θέση στον κάλαθο των αχρήστων.
 
 

1. Επιπλέον προστασία κατά του καρκίνου

Περιέχουν ουσίες που «χτυπούν»τους καρκινικούς όγκους. Η κατανάλωση τέτοιων μπανανών, ως εκ τούτου, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου.

2. Θεραπεία κατά της καούρας

Οι μπανάνες είναι εξαιρετικό φυσικό αντιόξινο που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας.

 
3. Ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

 

Για να διατηρηθεί η πίεση του αίματος σας, θα πρέπει να έχετε καλά επίπεδα καλίου στο αίμα σας, στοιχείο που μπορείτε να λαμβάνετε από τις μαυρισμένες ώριμες μπανάνες.
 

4. Λιγότερη κατάθλιψη

Οι μπανάνες περιέχουν ένα αμινοξύ, την τρυπτοφάνη. Το σώμα σας χρησιμοποιεί αυτό το αμινοξύ στην κατασκευή της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που συνδέεται στενά με την κατάσταση του νου, καθώς και του ύπνου. Στις πιο ωριμές μπανάνες η ουσία είναι περισσότερη.
 

5. Ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα

Το γεγονός ότι οι μπανάνες βοηθούν στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας είναι γνωστή. Βοηθούν το έντερο και διευκολύνουν τη ροή της κίνησης λόγω της περιεκτικότητας σε ίνες.
 
 
 
 
 
Share