Χρ.Γιάνναρος Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου : Νοσοκομείο Πύργου: Ώρα μηδέν

Παρ, 03/08/2019 - 16:00

Η κατάσταση στην υγεία στο Δήμο Πύργου και στο Νομό γενικότερα, έρχεται για ακόμα μια φορά στην επικαιρότητα με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Παθολογική Κλινική του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Είχαμε προειδοποιήσει από το Γενάρη ότι αυτή η κατάσταση είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Δυστυχώς όμως κυβέρνηση και αρμόδιοι φορείς δεν παίρνουν κανένα μέτρο. Συνεχίζεται στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Αμαλιάδας να νοσηλεύονται ελάχιστοι την ίδια ώρα που στο Νοσοκομείο του Πύργου οι ασθενείς νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές για να μπορέσουν να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες.

Βλέπουμε όμως σχεδόν καθημερινά τους «εκπροσώπους» της κυβέρνησης στο νομό μας να προσπαθούν να περάσουν το «Μαύρο – Άσπρο». Δε ρωτάνε όλους αυτούς που χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη όλο αυτό το διάστημα αν για όλα αυτά που «κοκορεύονται» είναι βήμα βελτίωσης ή προσπάθεια να αποκρυφτούν από το λαό της Ηλείας τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα σε όλους τους τομείς της υγείας στο νομό μας; Μπορούν να μας πουν πόσες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού προσωπικού προβλέπονται συνολικά για το νομό μας και πόσοι υπηρετούν αυτή τη στιγμή; Μπορούν να μας πουν σήμερα πόσα Περιφερειακά (αγροτικά) Ιατρεία λειτουργούν σταθερά στο Νομό μας; Για ποιο λόγο κοντεύουν να τα καταργήσουν με κυβερνητική επιλογή;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν δεκάδες τέτοια ερωτήματα που μπορούμε να θέσουμε. Τα δημιουργεί η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και η στρατηγική της ΕΕ, την οποία υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενισχύουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας και έχουν οδηγήσει σε μεγάλη περικοπή των κρατικών δαπανών και στην υποχρηματοδότηση των μονάδων υγείας του νομού, δημιουργώντας πολλά προβλήματα και το κυριότερο μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό. Την ίδια στιγμή που δαπανούν 4 δισ. για το ΝΑΤΟ, για την υγεία του λαού δίνουν ψίχουλα!

Η κατάσταση αυτή είναι οδυνηρή τόσο για τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής όσο και για τους εργαζόμενους που δουλεύουν κάτω από αφόρητες συνθήκες εντατικοποίησης, καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε ζητήσει πολλές φορές να κουβεντιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου. Φυσικά όλοι αυτοί που τόσα χρόνια, όπου και να είχαν εκλεγεί, έβαλαν το λιθαράκι τους για να υποβαθμιστεί η υγεία δεν θέλανε να μπει προς συζήτηση. Άλλωστε όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν εξυπηρετεί τη λογική τους που θέλουν να πουλάνε ως εκδούλευση το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν οι συμπολίτες μας.

Είναι αυτονόητο εν έτει 2019 ο νομός μας να έχει ένα σύγχρονο σύστημα υγείας που να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Διεκδικούμε μαζικούς διορισμούς μόνιμης και πλήρους απασχόλησης για να το εξασφαλίσουμε.

Ας είναι η κατάσταση της υγείας στην περιοχή μας και αυτή ένα από τα πολλά κριτήρια ψήφου μπροστά στις επερχόμενες εκλογές.

 

Share