Η ΕΠΣΗ συνεχίζει να “υποβαθμίζει το προϊόν” της – Η νέα γκάφα προγράμματος με το ματς Κυπέλλου

Κυρ, 03/10/2019 - 12:41

Λιγοστός – σε βαθμό που πολλοί εξεπλάγησαν - ο κόσμος που παρακολούθησε το ντέρμπι Κυπέλλου Ηλείας στον Πύργο, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ανάμεσα στον Πανηλειακό και στη Βάρδα.

Ματς που έτσι όπως είχε εξελιχθεί ως τώρα η σεζόν ήταν στην πραγματικότητα το σημαντικότερο εντός Νομού (ως τώρα επαναλαμβάνουμε), και που υπό άλλες συνθήκες διεξαγωγής ημέρας θα μάζευε πάρα πολύ κόσμο. Κι από σαφώς περισότερους φίλους προερχόμενους εκ των δύο ομάδων, αλλά και πολύ περισσότερους “ουδέτερους” ποδοσφαιρόφιλους από γειτονικές αλλά κι άλλες περιοχές της Ηλείας.

Ξεκάθαρα αποδείχτηκε πως η μέρα (και σε συνδυασμό της και με την ώρα εκείνη), δεν ήταν ...κατάλληλη για ένα τέτοιο ματς! Λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων, και στις περισσότερες άλλες περιοχές της Ηλείας (και της γειτονικής Πάτρας) αφού είναι οι Απόκριες, με τον καιρό μόλις τώρα να έχει φτιάξει μετά από έναν πολύ βαρύ και δύσκολο - για τα δεδομένα Πύργου και Ηλείας - χειμώνα, κ.τ.λ.

Συν το γεγονός, πως λίγη ώρα νωρίτερα υπήρχαν και αρκετά άλλα τοπικά ματς, αφού η διοργανώτρια ΕΠΣΗ πήγε και “στούμπωσε” μέσα στη μέρα αυτή ΚΑΙ αγωνιστική, και στην Α1 Ηλείας και στην Α2 Ηλείας!

Που βέβαια ΔΕΝ χρειαζόταν και ΔΕΝ έπρεπε να γίνουν την ίδια μέρα!

Και σαφώς η συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκομένων με εκείνα τα ματς, δεν θα πήγαιναν τέτοια μέρα ΚΑΙ στο ματς κυπέλλου μετά (και να “έτρωγαν” όλη τη μέρα στα γήπεδα, από νωρίς το μεσημέρι ως το βράδυ...)!

- Αν αυτό το ματς Κυπέλου γινόταν την Τετάρτη 6/3 στις 5.00 το απόγευμα π.χ., θα είχε παραπάνω κι από τους τριπλάσιους! Σε σχέση με τους περίπου 350 του συγκεκριμένου Σαββατόβραδου...

Έτσι λοιπόν, συνεχίζονται οι διάφορες “εφευρέσεις” κατά καιρούς σε ότι αφορά το πρόγραμμα διοργανώσεων ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Ηλείας. Όπως όμως έτσι, συνεχίζει η ίδια να “υποβαθμίζει το προϊόν” της!

* Τέλος, να προτρέψουμε για πολλοστή φορά, περί καλύτερου και σωστού προγραμματισμού. Αφού μετά από ένα λάθος ...”μύρια έπονται”.

Π.χ., το άδειο Σάββατο 5 Ιανουαρίου που κακώς δεν είχε γίνει τοπική αγωνιστική στην Α1 και στην Α2, “κυνήγαγε” ήδη μέχρι κι αυτό το Σάββατο 9/3 (που μπήκε αγωνιστική, αλλιώς θα γινόταν μια καθημερινή Τετάρτη).

Σε ένα πρωτάθλημα μάλιστα, που ως τώρα έχει κυλήσει πολύ ομαλά στις ημερομηνίες, χωρίς κάποιες αναβολές κ.τ.λ., που για διάφορους εξωγενείς λόγους τύχαιναν άλλες σεζόν παλιότερα.

Από κει και πέρα, εφόσον η ΕΠΣΗ θέλει να “γεμίζει τον τόπο” με παιχνίδια, κάθε σεζόν όλο και περισσότερα μέσω πλήθους πλέι – οφ και πλέι – άουτ, κ.τ.λ., ας φροντίζει τα πρωταθλήματα να ξεκινούν νωρίτερα (δηλαδή περί τις 10 – 12 Σεπτεμβρίου, όπως γινόταν όλα τα παλιότερα χρόνια για δεκαετίες, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν τότε μετά την κανονική περίοδο τα πλέι – οφ και τα πλέι – άουτ, κ.τ.λ.).

Share