Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας χάνει την ιδιοκτησία του κτιρίου του Διοικητηρίου Πύργου. Μήπως "οδεύσει" προς ΤΑΙΠΕΔ και τελικά για το χρέος;;;

Πέμ, 06/28/2018 - 08:14

Το Διοικητήριο Πύργου, εκεί που στεγάζονται όλες σχεδόν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Αντιπεριφέρειας) Ηλείας, δεν θα ανήκει πλέον στην ιδιοκτησίας της Pεριφέρειας Δυτικής Ελλάδας!!!

Το κτίριο κτίσθηκε με πρωτοβουλία του τότε Νομάρχη Ηλείας Ηρακλή Παπαδόπουλου και στέγασε αρχικά όλες τις σκόρπιες, σε διάφορα κτίρια, Υπηρεσίες της Νομαρχίας και μετέπειτα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Όλοι θεωρούσαν ότι το κτίριο ανήκει στην πρώην Νομαρχία Ηλείας και αυτοδίκαια πήγε στην Αντιπεριφέρεια Ηλείας.

Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου όμως είχε άλλη άποψη και θεώρησε ότι το κτίριο δεν ανήκει στην Περιφέρεια αλλά σε αυτή.

Έτσι από την προηγούμενη θητεία της Περιφέρειας διεκδίκησε το κτίριο.

Κίνησε την δικαστική οδό και βρίσκοντας κάποια σοβαρά αίτια διεκδίκησε δικαστικά το κτίριο.

Το βασικό σκεπτικό ήταν ότι η τότε Νομαρχία δεν ήταν αιρετή αλλά δοτή και συνεπώς οριζόταν από την εκάστοτε κυβέρνηση και ήταν στην δικαιοδοσία της Κυβέρνησης. Συνεπώς το κτίριο κτίσθηκε από την Κυβέρνηση σε οικόπεδο του Δημοσίου και συνεπώς ανήκει στο δημόσιο και όχι στην μετέπειτα αιρετή Περιφέρεια.

Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, σαν ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Σε έφεση που υποβήθηκε για στην πρωτόδικη απόφαση η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας αμφισβητεί την πρωτόδικη απόφαση.

Αν και η δίκη στο Εφετείο εκρεμεί, καλά γνωρίζοντες την υπόθεση, θεωρούν ότι οι πιθανότητες να κερδίσει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου την ιδιοκτησία του κτιρίου είναι πάρα πολλές.

Και τα ερωτήματα είναι:

1. Αν η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου κερδίσει την ιδιοκτησία του κτιρίου η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας θα πληρώνει ενοίκιο;

2. Μήπως μέσω αυτής της κίνησης τελικά το κτίριο οδεύσει προς ΤΑΙΠΕΔ με ότι αυτό σημαίνει για το μέλλον του;

3. Μήπως τελικά μέσω ΤΑΙΠΕΔ ή ΚΕΔ πάει για το χρέος;

Share