Ηλεία: Αναβλήθηκαν οι αγώνες Κυπέλλου της Τετάρτης - Τι ισχύει με την Κάρτα Υγείας και την παράταση

Τρί, 10/09/2018 - 15:48

 

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣΗ το μεσημέρι της Τρίτης 9/10, δόθηκε αναβολή στους αγώνες Κυπέλλου Ηλείας της Τετάρτης 10/10.

Ο λόγος είναι η «κάρτα υγείας» που είναι πλέον υποχρεωτική για τους αθλητές, ακόμη και για συμμετοχή τους στις προπονήσεις από την Τρίτη (9/10), και η οποία γνωστοποιήθηκε από την ΕΠΟ μόλις στις 4/10.

Σε μία εβδομάδα, περίπου 3.000 ερασιτεχνικά σωματεία θα έπρεπε να υποβάλλουν σε ιατρικές εξετάσεις τους ποδοσφαιριστές τους, προκειμένου να προμηθευτούν την «κάρτα υγείας». Κάτι τέτοιο όπως γίνεται αντιληπτό, σε τόσο λίγο διάστημα δεν γίνεται! 

Οι ομάδες ήδη προσπάθησαν μέσω γιατρών να πάρουν τις υπογραφές που απαιτούνται για τις σχετικές εξετάσεις αφότου φυσικά θα τις έκαναν. Ωστόσο ενημερώθηκαν πως οι γιατροί μπορούν να τους κάνουν δωρεάν τις σχετικές εξετάσεις μετά από ραντεβού που μπορεί να πάει μετά από 2 ή και 3 μήνες. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν θέλουν πιο νωρίς υπάρχει σχετική οικονομική επιβάρυνση.

Ο υφυπουργός Βασιλειάδης με αυτά και με αυτά και μετά την σχετική επιστολή της ΕΠΟ αλλά και την κουβέντα που είχε με τον πρόεδρος της ΕΠΟ Γραμμένο, θα δώσει παράταση.

Η οποία όμως δεν δόθηκε (ακόμα) ως το μεσημέρι της Τρίτης. Γι' αυτό και η ΕΠΣΗ προχώρησε στην αναβολή, τουλάχιστον, των αγώνων της Τετάρτης.

Εφόσον η παράταση γίνει εγγράφως επίσημη μέχρι την Παρασκευή, τότε οι τοπικοί αγώνες πρωταθλημάτων του Σαββάτου και της Κυριακής θα γίνουν κανονικά

Η Κάρτα Υγείας

Υπενθυμίζεται πως, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, θεσπίστηκε η Κάρτα Υγείας Αθλητή (φωτό) για όλες τις Ομοσπονδίες.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή, στην οποία θα καταγράφεται η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και θα αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Είναι προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται μόνον στην κατοχή του. Αυτό θα προσκομίζεται στο διαιτητή του αγώνα και θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στον αγώνα.

Η παραπάνω κάρτα, εκδίδεται μόνον κατόπιν των εξής υποχρεωτικών εξετάσεων: α) Κλινική Εξέταση, β) Ατομικό και οικογενειακό Ιατρικό ιστορικό και γ) Ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο ή με ΝΠΔΔ, καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα ή ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή περιλαμβάνει τα κάτωθι στοιχεία:

α) Την ομοσπονδία, β) Όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, γ) Έτος γέννησης, δ) Άθλημα, ε) Φωτογραφία,

στ) Αριθμός Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας, ζ) ΑΜΚΑ, η) Ημερολογιακή θεώρηση και θ) Βεβαίωση - υπογραφή ότι έχει υποβληθεί στις εξετάσεις που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση. 

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΛΕΙΑΣ

Υπενθυμίζεται (επίσης), πως, η έναρξη της Α' Φάσης του Κυπέλλου Ηλείας, θα γίνει με την πρώτη αγωνιστική των ομίλων της. Στην οποία αυτή φάση συμμετέχουν, τα 14 σωματεία της Α2 Κατηγορίας (δήλωσαν υποχρεωτικά όπως προβλέπεται) και 4 της Β' Κατηγορίας (δήλωσαν προαιρετικά όπως προβλέπεται) και 2 της Γ' Κατηγορίας (δήλωσαν προαιρετικά όπως προβλέπεται), συνολικά 20, χωρισμένα σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. 

Οι όμιλοι (πέντε των 4 ομάδων)

1ος Όμιλος: Αργοναύτης, Δόξα Ελαιώνα, Πέλοπας Πελοπίου, Πέλοπας Πύργου

2ος Όμιλος: Άφοβος Βροχίτσας, Εθνικός Γερακίου, Κεραυνός Χειμαδιού, Κόροιβος Κατσ.

3ος Όμιλος: Αναγέννηση Μακρισίων, Απόλλων Ν.Φιγαλείας, Κεραυνός Βρίνας, ΠΑΟ Κακοβάτου

4ος Όμιλος: Αετός Κέντρου, Χάβαρι, Ίφιτος Καλυβίων, Λέοντες Αμαλιάδας

5ος Όμιλος: Αχιλλέας Νεοχωρίου, Δάφνη Ανδραβίδας, Ηλειακός Βαρθολομιού, Πρίγκιπες Λεχ.

Στην πρώτη φάση μέσα στους ομίλους οι αγώνες είναι ενός γύρου – μονοίΚαι προκρίνονται τα δυο (2) πρώτα σωματεία κάθεομίλου.

Το ακριβές πρόγραμμα των αγώνων κάθε ομίλου (η πρώτη αγωνιστική είναι στις 10/10, οι άλλες δυο μέρες δεν έχουν οριστεί ακόμα):

1ος όμιλος

1η αγωνιστική

Πέλοπας Πύργ. - Αργοναύτης

Δόξα Ελ. - Πέλοπας Πελοπ.

2η αγωνιστική

Αργοναύτης - Πέλοπας Πελοπ.

Δόξα Ελ. - Πέλοπας Πύργ.

3η αγωνιστική

Πέλοπας Πελοπ. - Πέλοπας Πύργ.

Δόξα Ελ. - Αργοναύτης

2ος όμιλος

1η αγωνιστική

Χειμαδιό - Γεράκι

Βροχίτσα - Κατσαρού

2η αγωνιστική

Γεράκι - Βροχίτσα

Κατσαρού - Χειμαδιό

3η αγωνιστική

Βροχίτσα - Χειμαδιό

Γεράκι - Κατσαρού

3ος όμιλος

1η αγωνιστική 

Αναγέννηση Μακρ. - Βρίνα

Απόλλων Ν.Φ. - ΠΑΟΚ

2η αγωνιστική

Βρίνα - Απόλλων Ν.Φ.

ΠΑΟΚ - Αναγέννηση Μακρ.

3η αγωνιστική

Απόλλων Ν.Φ. - Αναγέννηση Μακρ.

Βρίνα - ΠΑΟΚ

4ος όμιλος

1η αγωνιστική 

Λέοντες - Χλαβαρι

Αετός Κ. - Ίφιτος Καλ.

2η αγωνιστική

Χάβαρι - Αετός Κ.

Ίφιτος - Λέοντες

3η αγωνιστική

Αετός - Λέοντες

Χάβαρι - Ίφιτος

5ος όμιλος

1η αγωνιστική

Αχιλλέας - Δάφνη Ανδρ.

Ηλειακός Βαρθ. - Πρίγκιπες

2η αγωνιστική

Δάφνη - Ηλειακός Βαρθ.

Αχιλλέας - Πρίγκιπες

3η αγωνιστική

Ηλειακός Βαρθ. - Αχιλλέας

Δάφνη - Πρίγκιπες

- Στην πρώτη φάση, σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων σωματείων θα εφαρμόζονται τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π. για την τελική βαθμολογική κατάταξη των σωματείων.

* * * Στην δεύτερη φάση θα λάβουν μέρος τα προκρινόμενα σωματεία της πρώτης φάσης και τα σωματεία της Γ' Εθνικής Ερασιτεχνικής και της Α1 κατηγορίας. 

Στις επόμενες φάσεις μετά την πρώτη, δηλαδή από τη δεύτερη, οι αγώνες θα είναι μονοί (νοκ άουτ) σε ζευγάρια, μετά από κλήρωση, πλην της ημιτελικής φάσης όπου οι αγώνες θα είναι διπλοί εντός – εκτός έδρας.

Μέχρι και την προημιτελική φάση του Κυπέλλου όπου και οι αγώνες είναι μονοί, εάν υπάρχει διαφορά δύο ή περισσότερων κατηγοριών, τότε ο αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα του σωματείου της μικρότερης κατηγορίας ανεξαρτήτως κλήρωσης.

Στους διπλούς αγώνες σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί η ομάδα που έχει σημειώσει τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα τηρηθεί η διαδικασία της ημίωρης παράτασης – πέναλτι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ. 

Στους αγώνες Κυπέλλου είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού (η οποία θα αναγράφεται στο Φ.Α. και θα αποδεικνύεται με την υπογραφή και τη σφραγίδα του γιατρού) με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου. Σε περίπτωση απουσίας γιατρού ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το γηπεδούχο σωματείο θα υφίστανται τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρου 16§2α ΚΑΠ.

Share