Ηλεία: “Μάχη μνηστήρων” για θέσεις δημόσιων δομών και οργανισμών

Πέμ, 08/15/2019 - 14:17

Εν αναμονή της καλύψεως των θέσεων που θα… «χηρεύσουν» μετά την εκούσια ή αναγκαστική (αναλόγως), «αποστρατεία» των μέχρι σήμερα επικεφαλής δημόσιων δομών και οργανισμών κ.τ.λ. σε τοπικό επίπεδο, λόγω αλλαγής κυβέρνησης, βρίσκονται κομματικά στελέχη και παράγοντες της επίσης τοπικής Ν.Δ.

Οι ενδιαφερόμενοι να «καταλάβουν» τις εκκενούμενες αυτές θέσεις, είναι ήδη αρκετοί.

Με πρώτη στις προτιμήσεις των ενδιαφερόμενων ως τώρα, αυτή του επικεφαλής του Νοσοκομείου Πύργου, για ευνόητους λόγους που πιθανόν καλύτερα κι από εμάς, γνωρίζουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι…

Με αρκετά “επίζηλη” και θέση στην Υγειονομική Περιφέρεια.

Ενώ και κάποιες ακόμα θέσεις, ακόμα και σε φορείς πανελλήνιας εμβέλειας, αποτελούν πλέον “μήλο της έριδας” ανάμεσα σε πρόσωπα προερχόμενα από τοπικό, εσωκομματικό της ΝΔ επίπεδο. 

Οι «μνηστήρες» λοιπόν είναι αρκετοί, με διαφορετικές κομματικές καταβολές και αναφορές για έκαστο – εκάστη εξ αυτών, αλλά η κάθε θέση παραμένει ...μια.

Ήδη ένας άτυπος, ακήρυκτος τοπικός εσωκομματικός «διαγκωνισμός» άρχισε και βρίσκεται σε εξέλιξη, κλιμακούμενος από τους διεκδικητές της, για τους ίδιους ή… πολύ κοντινά πρόσωπα αυτών, αναλόγως την περίπτωση!

Τα τηλέφωνα πήραν ... “φωτιά” και ότι ο ανταγωνισμός για “μία θέση στον ...ήλιο” είναι σαφώς μεγάλος. 

Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, μέσα στους επίδοξους διεκδικητές, υπάρχουν πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας που, είτε δεν κατάφεραν να μπουν σε ψηφοδέλτιο (όπως Βουλευτικό ή και Περιφερειακό), είτε που μπήκαν σε κάποιο αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν, κ.τ.λ.

Μερικοί εμφανίζονται να έχουν αρκετές πιθανότητες να αναλάβουν “πρωτεύουσες” ή και “δευτερεύουσες” πολιτικές κι άλλες τέτοιες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, ενώ τα «πολιτικά βύσματα» τους ήδη πιέζουν ώστε αυτοί να αναλάβουν μία θέση έμμισθη. 

Εν αναμονή των εξελίξεων...

Share