Ηλεία: Ποιά σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τρίτη 08/1/2019 - Ποιά θα ανοίξουν στις 10:00

Δευ, 01/07/2019 - 22:03

Σε αρκετές περιοχές της Ηλείας θα αργήσει μια μέρα να "χτυπήσει" ξανά το κουδούνι στα σχολεία ενώ σε κάποια άλλα θα γίνει πιο αργά, στις 10:00 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Αναλυτικά:

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, με απόφαση του Δημαρχου Πύργου κ.Λιατσή δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια και Λύκεια) στη Δ.Ε Ωλένης, ενώ τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί στα σχολεία των Δ.Ε Πύργου, Βώλακος και Ιάρδανου. 

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, μετά από σχετική επικοινωνία με τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία – και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης – στις Δ.Ε Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας (του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας) και των Δ.Ε Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας (του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων), για την ασφάλεια των μαθητών, τόσο κατά την μεταφορά τους όσο και κατά την παραμονή τους στα σχολεία των παραπάνω Δ.Ε στα οποία και σήμερα οι θερμοκρασίες αναμένονται υπό του μηδενός.

Με την ίδια απόφαση, δε θα πραγματοποιηθεί και μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις παραπάνω Δ.Ε που φοιτούν σε Ειδικά και Επαγγελματικά σχολεία, προερχόμενοι από τις παραπάνω Δ.Ε.

Τέλος, όσον αφορά στα σχολεία του Δήμου Ζαχάρως, με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Χαραλαμπόπουλου θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά δε θα γίνει μεταφορά των μαθητών – με λεωφορεία και ταξί – που διαμένουν στα ορεινά τμήματα του δήμου, για να αποφευχθεί πιθανός κίνδυνος ατυχήματος, λόγω των παγωμένων δρόμων. Συνεπώς, οι απουσίες αυτών των μαθητών θα είναι δικαιολογημένες.

Share