Ηλεία: Ποιός είναι ο τριταθλητής Α1 που ίσως κληθεί για Γ' Εθνική; Και πως;

Τρί, 07/17/2018 - 21:27

 

Η ΕΠΟ από πέρυσι, ένα χρόνο πριν, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2017, είχε περιλάβει τόσο στον ΚΑΠ όσο και στην Προκήρυξη πρωταθλήματος Γ' Εθνικής, ότι: "Προβιβασμός από Ε.Π.Σ. στη Γ' Εθνική - Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες, προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2018 – 2019. Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Α' κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. (ή δευτεραθλήτρια προκειμένου περί των τριών ιδρυτριών Ενώσεων) δικαιούμενη να προβιβαστεί δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια και αν αυτή επίσης δεν μπορεί ή δεν δηλώσει συμμετοχή, από την τριταθλήτρια. Αν υπάρξουν δικαιούχες ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή και δεν υπάρξει η δυνατότητα να αντικατασταθούν με τον εδώ προβλεπόμενο τρόπο, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες".

Έτσι λοιπόν, στην Ηλεία, αν η περυσινή πρωταθλήτρια Νίκη Τραγανού επιλέξει να μην μετάσχει στη Γ' Εθνική (παίρνει την τελική απόφαση αυτές τις ώρες γιατί εμφανίζει πολλές δυσκολίες τελικά) και η δεύτερη Δόξα Ν. Μανωλάδας (που δεν έχει ακόμα καν συγκροτηθεί ενόψει της νέας περιόδου) το ίδιο, τότε θα κληθεί ο τριταθλητής αν θέλει.

Ποιός είναι τριταθλητής; Ο Ξενοφών Κρεστένων ή ο Ενιπέας Λατζοίου; Στην κανονική περίοδο τερμάτισαν με ίδιους βαθμούς συνολικά, αλλά και με δυο ίδιες ισοπαλίες (0-0) στα μεταξύ τους ματς. Στη συνολική διαφορά τερμάτων (όλου του πρωταθλήματος) υπερισχύει ο Ξενοφών.

Γιατί η ΕΠΣΗ, εφόσον η ΕΠΟ από πέρυσι, ένα χρόνο πριν, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2017, είχε περιλάβει τόσο στον ΚΑΠ όσο και στην Προκήρυξη πρωταθλήματος Γ' Εθνικής, τα παραπάνω, αυτή δεν όρισε έστω άλλο αλλά ΣΑΦΕΣ κριτήριο κατάταξης (μιας κι έπειτα κι οι δυο μετείχαν στα πλέι - οφ);;; Γιατί δεν έκανε έστω αγώνα για την τρίτη θέση, μεταξύ των ηττημένων στους ημιτελικούς των πλέι οφ;;; 

Share