''Ηλείας Εγκώμιον 2019'' απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραπεζικών Υπαλλήλων Ηλείας

Σάβ, 04/20/2019 - 10:07
Για έκτη χρονιά φέτος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ηλείας,θα παρουσιάσει το Σάββατο 20η Απριλίου,στις 7,30 Ειμμ στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία]μια σημαντική εκδήλωση με τον γενικό τίτλο ''Ηλείας Εγκώμιον 2019''.    
           Πρόκειται για ένα αφιέρωμα ,στο χθες και το μέλλον της Ηλείας,αλλά και στις προοπτικές.

           Στόχος η προβολή του τόπου  και του Πολιτισμού του, αλλά και επιδίωξη ,η επιστροφή των αρχαιοτήτων στην κοιτίδα τους,η διαφύλαξη των πολιτισμικών  χαρακτηριστικών  που αποτελούν μοναδική, στους αιώνες, παρακαταθήκη του Νομού μας.
Απόδειξη της εμβέλειας ,που πλέον έγινε θεσμός, είναι διαχρονικά, η συμμετοχή  μια πλειάδας διαπρεπών ανθρώπων, μουσικών και ειδικών στα παραπάνω θέματα όπως
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κα Μαρία Μενεγάκη διδάκτωρ γαλλικής και συγκριτικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και ομότιμη καθηγήτρια της ιστορίας του γαλλικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.
με το επίκαιρο θέμα Οι πολιτιστικές αξίες της Ενωμένης Ευρώπης όπως την οραματίστηκαν διανοούμενοι και πολιτικοί.
Το καλλιτεχνικό μέρος θα καλύψει η διεθνούς φήμης  Χορωδίας Πανεπιστημίου Πατρών.

-Επιμέλεια μουσικής/εικόνας Παναγ. Μαρίνος- συνθέτης-στιχουργός 

  Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ κ.Αχιλλέας Μυλωνόπουλος.
      Η μεγάλη αυτή εκδήλωση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και έχουν ήδη δηλώσει την παρουσία τους άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά πλήθος συμπολιτών από τον Πύργο και  από όλα τα σημεία του Νομού,αφού αφορά τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους του και τη δημιουργικότητα του. 

 
Η είσοδος είναι ελεύθερη 

 

Share