Ηλεκτρονικές θύρες με αντίτιμο στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας και διαμαρτυρίες

Τετ, 07/29/2020 - 15:44

Στην ψήφιση τοποθέτησης ηλεκτρονικών θυρών στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, «προχώρησε» κατά την πρόσφατη συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «ο Ηλείος». Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, την οποία καταψήφισε μόνο ο εκπρόσωπος της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λοχοβίτης. Το σκεπτικό εισαγωγής του θέματος και της λήψης της απόφασης είχε να κάνει, σύμφωνα και την προφορική εισήγηση του προέδρου του ΝΠΔΔ Γιώργου Μπακέλα κατά την συνεδρίαση, ότι είναι η αναγκαία η τοποθέτηση θυρών εισόδου για λόγους ασφαλείας και ελέγχου των εισερχομένων στο Αθλητικό Κέντρο, αλλά και για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, για την είσοδο στο Αθλητικό Κέντρο, θα απαιτείται η προμήθεια ατομικής ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου έναντι αντιτίμου, γεγονός που αυτομάτως παύει από τη μια το δικαίωμα της δωρέαν άθλησης των πολιτών στον χώρο και ταυτόχρονα επιβαρύνει τα μέλη – αθλητές των σωματείων πέραν της μηνιαίας συνδρομής τους στους συλλόγους.

«Ένα ακόμα χαράτσι…»

Με αφορμή αυτή την απόφαση παραχώρησαν συνέντευξη τύπου μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης και συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος – μέλος του ΝΠΔΔ Νίκος Λοχοβίτης, ο επικεφαλής της παράταξης Άγγελος Κολόσακας και το μέλος της παράταξης Βησσαρίων Πολύδωρος, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι τις επόμενες μέρες θα έχουν συναντήσεις με συλλόγους και φορείς για την δημιουργία ενός κοινού μετώπου δράσης, ώστε να μην ισχύσει η σχετική απόφαση. «Στην προφορική εισήγηση και τοποθέτησή του επί του θέματος», είπε ξεκινώντας ο κ. Λοχοβίτης, «ο πρόεδρος του ΔΣ, γιατί δεν υπάρχουν γραπτές εισηγήσεις ώστε να είναι γνωστές οι θέσεις του προεδρείου πριν την έναρξη της συνεδρίασης, έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της τοποθέτησης των θυρών εισόδου για λόγους αφενός ασφάλειας και ελέγχου των εισερχομένων και αφετέρου λόγω κορωνοϊού. Μετά από τοποθετήσεις των μελών στην ψηφοφορία που έγινε, από τα ένδεκα παριστάμενα μέλη, υπέρ ψήφισαν τα δέκα και μόνο ο εκπρόσωπος της λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισε κατά». η μια θύρα προβλέπεται να τοποθετηθεί στη δυτική είσοδο στην οδό Γηπέδου και η άλλη στη πλευρά που διεξάγεται η λαϊκή αγορά. «Από την ληφθείσα απόφαση προκύπτει ότι η Δημοτική Αρχή, οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στον «ηλειο» και ψήφισαν υπέρ καθώς και εκπρόσωποι φορέων αλλά και δημότες που συμμετέχουν ως μέλη, επιβάλλουν ένα ακόμα χαράτσι σε κάθε δημότη που θέλει να κάνει χρήση για άθληση, για περίπατο και για αναψυχή του αθλητικού κέντρου. Στερώντας έτσι το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης ενός ακόμα δημοτικού χώρου, που αποτελεί λαϊκή περιουσία. Κάνει δε απαγορευτικό το δικαίωμα άθλησης στα ομαδικά αθλήματα για την λαϊκή οικογένεια, αφού οι γονείς πληρώνουν και συνδρομή στα σωματεία. ο κάθε πολίτης πληρώνει ήδη πάνω από έξι διαφορετικούς φόρους και τέλη και οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι καταβάλουν συνολικά το 95% των φορολογικών εσόδων του κράτους. Στο επόμενο διάστημα η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο για τη λαϊκή οικογένεια και το εισόδημα των εργαζομένων, για όσους έχουν ακόμα δουλειά, θα μειωθεί ακόμα πιο πολύ, μιας και τα χρήματα του “ ταμείου ανάκαμψης” θα συνοδεύονται από διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Για τη λαϊκή Συσπείρωση ο αθλητισμός σαν τμήμα πολιτισμού δεν χωράει στη λογική κόστους -οφέλους και δεν αποτιμάται με χρήμα. η άθληση είναι δικαίωμα και ανάγκη του καθενός, ανεξάρτητα από ηλικία…», επεσήμανε.

«Πρόσχημα ο έλεγχος…»

Ο Ν. Λοχοβίτης χαρακτήρισε πρόσχημα ότι με τις ηλεκτρονικές θύρες θα είναι αποτελεσματικότερος ο έλεγχος για ενδεχόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού και ασφάλειας των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου. Αντίθετα, πέραν του αντιτίμου, θα επιτυγχάνεται ο έλεγχος, η ταυτοποίηση και η παρακολούθηση, όπως χαρακτηριστικά είπε, κάθε εισερχομένου πολίτη. «το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας για την δημόσια υγεία είναι εντελώς υποκριτικό, διότι δεν αντέδρασαν, δεν διαμαρτυρήθηκαν, δεν κινητοποιήθηκαν όταν πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι δεν προβλέπεται καμιά πρόσληψη γιατρών για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, αλλά και για τα άλλα δύο νοσοκομεία του νομού μας. η Δημοτική Αρχή πλήρως εναρμονισμένη με τις επιλογές της κυβέρνησης, συμβάλει και αυτή στην ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου, παρακολούθησης, αποκλεισμού και αποτροπής. Βάζουν νέα εμπόδια για τη λήψη απόφασης απεργίας, συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, κοινωνικών συναθροίσεων – αθλητικών και πολιτιστικών – και με καταλύτη τον κορωνοϊό επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε κοινωνικό απομονωτισμό. το πρόσχημα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων δε, το χρησιμοποιούν κουνώντας το δάκτυλο για να μας τρομοκρατήσουν. εντείνεται έτσι ακόμα πιο πολύ η κρατική καταστολή, τρομοκρατία και αυταρχισμός. Στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις με συλλόγους αθλητικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς και φορείς για κοινό μέτωπο δράσης ενάντια σε αυτή την απόφαση αλλά και σε κάθε απόφαση ενάντια στη συλλογική δράση και την ελεύθερη πρόσβαση σε δημοτικούς και δημόσιους χώρους…», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της λαϊκής Συσπείρωσης. Από την πλευρά του ο κ. Κολόσακας, επεσήμανε ότι αυτή είναι μια ακόμη στάση και απόφαση των παρατάξεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συτμβουλίου Ήλιδας – πλην της λαϊκής Συσπείρωσης – που αποδεικνύει ότι δεν έχουν διαφορές σε πολιτική σκέψη και πρακτική, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα και τα δικαιώματα των πολιτών.

Share