ΚΑΕ Κόροιβος: "Περίεργο παιχνίδι σε βάρος μας - Να το βρει η αθλητική δικαιοσύνη" - Διευκρινίσεις Καλαμπάκου

Τετ, 05/16/2018 - 18:17

 

Σε άσχημη κατάστασ συνολικά, είναι ολόκληρος ο "οργανισμός Κόροιβος" έπειτα από την απίστευτη ήττα σοκ από τα Τρίκαλα με την οποία αποχαιρέτησε την Basket League και η διοίκηση της ηλειακής ομάδας της Αμαλιάδας τοποθετήθηκε για τον υποβιβασμό της ομάδας της στην Α2.

Η ανακοίνωση του Κοροίβου την Τετάρτη 16/5, αναφέρει:

"Αυτό που συνέβη την Κυριακή το βράδυ στο κλειστό της Ήλιδας ήταν κάτι αθλητικά πρωτόγνωρο για εμάς, ήταν κάτι που κυριολεκτικά μας σόκαρε και μας άφησε άφωνους, όπως και τον κόσμο μας που επί τέσσερα χρόνια ήταν δίπλα μας. Ακόμα και σήμερα αδυνατούμε να πιστέψουμε αυτό το αναπάντεχο γεγονός. Επί 3 ημέρες προσπαθούμε να κερδίσουμε την μάχη με τη θλίψη που μας έχει καταβάλει, χωρίς αυτό όμως να είναι εύκολο, απέχοντας συνειδητά από δηλώσεις που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν το κλίμα, θέλοντας να ...πιούμε όλο αυτό το πικρό ποτήρι μόνοι μας.

Δυστυχώς όμως οι καταστάσεις δεν μας το επιτρέπουν, διότι πολλοί προσπαθούν να δημιουργήσουν σενάρια και να μείνουν υπόνοιες μόνο για τη διοίκηση και το ρόλο της στον αγώνα της Κυριακής, επιτρέποντας σε υπεύθυνους και ανεύθυνους παράγοντες του αθλήματος να αφήνουν σκιές και να μας εμπλέκουν ακόμη και σε στοιχηματικά παιχνίδια.

Δηλώνουμε με τον πιο απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο, ότι απείχαμε, απέχουμε και θα απέχουμε συνειδητά από τέτοιου είδους κόλπα, διότι απλά δεν τζογάρουμε αυτό που αγαπάμε, την ομάδα μας, και καλούμε οποιαδήποτε αρμόδια αρχή να διερευνήσει εις βάθος κάθε τέτοια πτυχή.

Όλοι γνωρίζουμε, εμείς δυστυχώς εκ των υστέρων, ότι την τελευταία αγωνιστική σύμφωνα με αυτά που λέγονται στα μπασκετικά στέκια, έχει διαδραματιστεί ένα περίεργο παιχνίδι εις βάρος μας, όμως δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα το διερευνήσουμε. Υπάρχει η αθλητική δικαιοσύνη, η οποία και τα μέσα έχει και τον τρόπο να δώσει «φως» σε κάθε σκοτεινή πλευρά και να προφυλάξει την αξιοπιστία του αθλήματος.

Ο Κόροιβος προσπάθησε στα 4 χρόνια παρουσίας του στην Α1 να βάλει την σφραγίδα του, προβάλλοντας ένα διαφορετικό μοντέλο, το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης και της συνολικής προσπάθειας, το τολμήσαμε, το εφαρμόσαμε. Σε πολλούς κύκλους εκτός λίγκας δεν άρεσε διότι τα συμφέροντα είναι πολλά και ο Κόροιβος ήταν ...κακό παράδειγμα. Εντός της λίγκας όμως πολλές ομάδες έβλεπαν με συμπάθεια την προσπάθεια μας.

Αποχωρούμε από τη STOIXIMAN.GR Basket League στην 7η θέση στην κατάταξη στα εισιτήρια των τεσσάρων σεζόν και ως πρώτη επαρχιακή ομάδα εκτός Πάτρας σε μέσο όρο. Δε δυσφημίσαμε το άθλημα, δε δημιουργήσαμε αντιπάθειες και αντιπαλότητες με τις άλλες ομάδες, δεν αδικήσαμε σκόπιμα κανέναν και γενικά αποφύγαμε τα σκοτεινά και δύσκολα μονοπάτια.

Ο Κόροιβος σε όλη την 11χρονη διαδρομή του από την Α’ 1 ΕΣΚΑΗ μέχρι και τα 4 χρόνια της παραμονής του στην Α1, έκανε και λάθη, αδίκησε άθελά του και ανθρώπους, όμως έκανε μικρά και μεγάλα θαύματα για να φτάσει έως εδώ.

Με αυτές τις αρχές θα πορευτεί και τα επόμενα χρόνια, αρκετά σοφότερος, με τον υπέροχο κόσμο πλάι του, και σίγουρα δεν θα αργήσει η ώρα της μεγάλης επιστροφής…

ΚΟΡΟΙΒΑΡΑ ΟΛΕ!!!".

Διευκρινίσεις Καλαμπάκου 

Ο Ντίνος Καλαμπάκος στο μεταξύ, με δηλώσεις του στο Sport24.gr θέλησε να εξηγήσει όσα είπε, δίχως την ένταση, το θυμό και τη στεναχώρια από την αναπάντεχη αποτυχία της ομάδας του. Και ξεκαθάρισε πως δεν δεν έχει καμία υποψία για κανέναν παίκτη του. Έλληνα ή ξένο...

Το Sport24.gr του ζήτησε να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί με όσα είπε κι αφού άφησε τις μέρες να περάσουν, έκανε μία δήλωση ως εξής: "Επειδή όταν άρχισα να... έχω επαφή με το περιβάλλον, μετά το ξεγυριστό ...χαστούκι της Κυριακής, κατάλαβα ότι έχει γίνει ντόρος με ένα κομμάτι των δηλώσεών μου, θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα". Ποτέ δεν μου άρεσαν οι σκιές και τα μισόλογα, έχω μάθει να βγαίνω μπροστά και να παίρνω τις ευθύνες μου. Αυτό έκανα και μετά το ματς με τα Τρίκαλα που πήγα στον χώρο των συνεντεύξεων από σεβασμό προς όλον τον κόσμο που περίμενε την γνώμη μου και χωρίς δεύτερη σκέψη πήρα πάνω μου την ευθύνη αφού αυτή ήταν η αλήθεια, έτσι ένιωθα.

Αρχικά θέλω να πω ότι δεν ανέπτυξα από μόνος μου κάποιες σκέψεις, αλλά απάντησα σε μια ερώτηση δημοσιογράφου. Στη συνέχεια θέλω να πω κάτι σημαντικό στο οποίο δεν δόθηκε μεγάλη έκταση, το ότι άρχισα την απάντησή μου λέγοντας ότι δεν πιστεύω να έχει συμβεί κάτι. Εκεί μάλλον έπρεπε και να σταματήσω και την απάντησή μου και να μην πω τα υπόλοιπα".

Share