ΚΑΛΟ ΙΟΥΛΙΟ 2021 Η ΕΝΑΡΞΗ - Πρ. Εμφιετζόγλου: Θα κάνουμε ότι προβλέπει ο Νόμος για τη διάλυση των εργολαβιών της Πατρών-Πύργου

Τετ, 04/01/2020 - 14:11

Eπιφυλάσσεται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις

Για την αντίδρασή του απέναντι στη διάλυση των συμβάσεων της Πατρών-Πύργου από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμαναλή προϊδεάζει ο εργολάβος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ο οποίος ουσιαστικά εκπροσωπεί την ιταλική κατασκευαστική εταιρεία GD Infrastrutture.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε κερδίσει δύο εργολαβίες. Από τη μία κηρύχθηκε έκπτωτη πριν κάποιες μέρες για τυπικούς λόγους και η δεύτερη διαλύθηκε, με την απόφαση του Υπουργού την περασμένη Παρασκευή.

Όπως σημειώνει ο κ. Εμφιετζόγλου, με τον οποίο επικοινώνησε το thebest.gr, θα κινηθεί πλέον σύμφωνα με το Νόμο και θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις την κατάλληλη στιγμή.

Θυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν είχε δηλώσει ότι θα προσφύγει τόσο στα ελληνικά όσο και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια στην περίπτωση που ο κ. Καραμανλής έκανε πράξη τις απειλές του και διέλυε τις συμβάσεις.

Μάλιστα μέσα στον Μάρτιο ο κ. Εμφιετζόγλου είχε επικοινωνήσει με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα οποία είχε ενημερώσει για τις θέσεις του και τους λόγους για τους οποίους θεωρεί παράνομη τη διάλυση των συμβάσεων και ανάθεση του έργου στην Ολυμπία Οδό.

Όπως έχει ξαναγράψει το www.Iliaoikonomia.gr,  με βάση απόψεις μηχανικών οι δικαστικές αυτές διαδικασίες κρατούν συνήθως 12-18 μήνες. Συνεπώς για Ιούλιο 2021 η πιθανή έναρξη κατασκευής του έργου

 

 
 
Share