Καλοκαιρινές Βραδιές Ελληνικού Σινεμά: Να κάθεσαι να κοιτάς

Η δράση Καλοκαιρινές Βραδιές Ελληνικού Σινεμά συνεχίζεται από τη Μικρή Ακαδημία και περιλαμβάνει ανοικτές υπαίθριες προβολές με ελεύθερη είσοδο κατά την περίοδο του Καλοκαιριού με έμφαση στον «άγνωστο» για πολλούς νέο ελληνικό κινηματογράφο κυρίως των δεκαετιών 80 και 90 χωρίς να αποκλειστούν πιο παλιές ή πιο πρόσφατες παραγωγές.

Στην 2η βραδιά για το 2017 (12η για την εκδήλωση) θα προβληθεί η ταινία: "Να κάθεσαι να κοιτάς" του Γιώργου Σερβετά


Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, 21:45
Εξέδρα Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαλιάδας

Είσοδος ελεύθερηΝα κάθεσαι να κοιτάς / Γιώργος Σερβετάς / 99'' / 2013 / Ελλάδα

Υπόθεση
Ένα τρένο καταφτάνει στο σιδηροδρομικό σταθμό μιας μικρής πόλης. Αποβιβάζεται μόνο η Αντιγόνη, μια νέα κοπέλα γύρω στα 30. Κανείς δεν την περιμένει, εκτός από έναν γέρο άντρα, που περνάει όλη τη μέρα του στον έρημο σταθμό. Η Αντιγόνη έχει φύγει από την Αθήνα κι έχει επιστρέψει στη γενέθλια πόλη της – και φαίνεται αποφασισμένη να μείνει εκεί. Συναντιέται με την Ελένη, μια φίλη από τα παλιά, πιάνει δουλειά ως καθηγήτρια Αγγλικών στο τοπικό φροντιστήριο, τα φτιάχνει με τον Νίκο, ένα αγόρι νεότερο, όμορφο και ευχάριστα αφελές. Η αναζήτηση της Αντιγόνης για μια απλή ζωή στους ήσυχους δρόμους της μικρής πόλης σταδιακά αποδεικνύεται πιο μπερδεμένη απ’ ό,τι έχει φανταστεί. Η σχέση της Ελένης με τον παντρεμένο Νώντα κάνει τα πράγματα δυσκολότερα για όλους. Σύντομα η Αντιγόνη θα βρεθεί μπλεγμένη σε καταστάσεις που απαιτούν δράση, ενώ οι δυναμικές μεταξύ των χαρακτήρων γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες. Και η ένταση όλο μεγαλώνει…

Πηγή: http://www.myfilm.gr/12637

Οδηγίες προς θεατές

Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο parking του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας (χώρος λαϊκής αγοράς) και κατευθύνεστε αριστερά της παιδικής χαράς προς την κεντρική είσοδο του κολυμβητηρίου.

Να έχετε μαζί σας νερό και ότι άλλο θέλετε καθώς επίσης και μαξιλάρια (για την άνεσή σας). Θα υπάρχει πρόσβαση σε τουαλέτες κατά τη διάρκεια της προβολής.

Όσοι από τους θεατές προσέρχονται με τα παιδιά τους έρχονται με δική τους ευθύνη καθώς σε κάποιες από τις ταινίες ίσως υπάρχουν σκηνές ακατάλληλες για ανηλίκους. Δυστυχώς οι ταινίες δεν έχουν σήμανση ώστε να μπορούν οι διοργανωτές εκ των προτέρων να ενημερώνουν σχετικά.

Χορηγοί Επικοινωνίας:
Ήλιδα 91.1 Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας
VoxFm Ilia
Πρωινή Εφημερίδα
Εφημερίδα Πρώτη
Πρώτη News
Αμαλιάδα Νιούζ
Iliaweb Gr
Ilia Oikonomia
Ilia.news
myilianews.gr
ilia24.gr

Ευχαριστούμε το ΝΠΔΔ "Ο Ηλείος" για τη διάθεση του χώρου, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Αμαλιάδας για την ηχητική κάλυψη καθώς επίσης και το Δήμο Ήλιδας για τη διάθεση του ψηφιακού projector.

Share