"Καμπάνα" σε αστυνομικό! Επαιξε στο "στοίχημα" 540.000 ευρώ από το ταμείο της ΕΛ.ΑΣ.

Τρί, 11/26/2019 - 07:55
Σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, ένας πρώην αστυνομικός, για υπεξαίρεση ποσού 540.000 ευρώ, από την οικονομική υπηρεσία, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για κακουργηματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία, αλλά η ποινή του έχει ανασταλτική ισχύ μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με τον όρο να παρακολουθείται από επιμελητή κοινωνικής αγωγής.
Ο αστυνομικός που έχει αποταχθεί πλέον από την υπηρεσία, παραδέχθηκε στο δικαστήριο την ενοχή του, ισχυριζόμενος ότι, το πάθος του για τον τζόγο, ήταν αυτό που τον οδήγησε να κάνει όλα όσα κατηγορείτο.
 
H υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2013 όταν ο αστυνομικός ήταν υπέυθυνος οικονομικής διαχειρισης και τελικά τον ανακάλυψαν και βρέθηκε στριμωγμένος. Η αρχή έγινε από το παράπονο που εξέφρασε απόστρατος πως δεν είχε πληρωθεί επίδομα αποστρατείας 2.300 ευρώ. Ετσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Το Δικαστήριο εκτίμησε ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε από την πρώτη στιγμή όσα έκανε και ότι δήλωσε ντροπιασμένος. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ είχε προφυλακισθεί για έξι μήνες, το 2015 επανήλθε στην υπηρεσία του και μάλιστα το τμήμα ήθελε να τον ξαναβάλει διαχειριστή.. λόγω εμπειρίας. Κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε λόγω της εξάρτησής του από τον τζόγο. Σήμερα κάνει δουλειές μεροκάματου για να ζήσει την οικογένειά του.
 
Share