Κανονικά όλοι οι αγώνες Σαββάτου και Κυριακής - Ανακοινώθηκε η παράταση για την Κάρτα Υγείας

Τετ, 10/10/2018 - 16:57

Δόθηκε κι επίσημα η παράταση για την έκδοση Κάρτας Υγείας σε όλους τους αθλητές. Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώθηκε συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης 10/10 ότι "Μετά και το πρόβλημα που προέκυψε με την ΕΠΟ, παρατείνεται η προθεσμία για την έκδοση της κάρτας υγείας αθλητή μέχρι τις 31-12-2018".

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε, δηλαδή ως το τέλος του χρόνου, για δυόμιση περίπου μήνες ακόμα, θα έχουν περιθώριο να αποκτήσουν κάρτα υγείας οι αθλητές.

* Στην Ηλεία υπενθυμίζεται πως, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣΗ το μεσημέρι της Τρίτης 9/10, δόθηκε αναβολή στους αγώνες Κυπέλλου Ηλείας της Τετάρτης 10/10.

Ο λόγος είναι η «κάρτα υγείας» που είναι πλέον υποχρεωτική για τους αθλητές, ακόμη και για συμμετοχή τους στις προπονήσεις από την Τρίτη (9/10), και η οποία γνωστοποιήθηκε από την ΕΠΟ μόλις στις 4/10.

Σε μία εβδομάδα, περίπου 3.000 ερασιτεχνικά σωματεία σε όλη τη χώρα, και μέσα σε αυτά δεκάδες στην Ηλεία, θα έπρεπε να υποβάλλουν σε ιατρικές εξετάσεις τους ποδοσφαιριστές τους, προκειμένου να προμηθευτούν την «κάρτα υγείας». Κάτι τέτοιο όπως γίνεται αντιληπτό, σε τόσο λίγο διάστημα δεν γίνεται! 

Οι ομάδες ήδη προσπάθησαν μέσω γιατρών να πάρουν τις υπογραφές που απαιτούνται για τις σχετικές εξετάσεις αφότου φυσικά θα τις έκαναν. Ωστόσο ενημερώθηκαν πως οι γιατροί μπορούν να τους κάνουν δωρεάν τις σχετικές εξετάσεις μετά από ραντεβού που μπορεί να πάει μετά από 2 ή και 3 μήνες. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν θέλουν πιο νωρίς υπάρχει σχετική οικονομική επιβάρυνση.

Ο υφυπουργός Βασιλειάδης με αυτά και με αυτά και μετά την σχετική επιστολή της ΕΠΟ αλλά και την κουβέντα που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γραμμένο, είπε από την Τρίτη πως θα δώσει παράταση. Η οποία όμως δεν δόθηκε ως το μεσημέρι της Τρίτης. Γι' αυτό και η ΕΠΣΗ προχώρησε στην αναβολή, τουλάχιστον, των αγώνων της Τετάρτης.

Εφόσον η παράταση έγινε πλέον εγγράφως κι επίσημη, τότε οι τοπικοί αγώνες πρωταθλημάτων του Σαββάτου και της Κυριακής θα γίνουν κανονικά. 

Η Κάρτα Υγείας

Υπενθυμίζεται πως, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, θεσπίστηκε η Κάρτα Υγείας Αθλητή για όλες τις Ομοσπονδίες.

Στην οποία θα καταγράφεται η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και θα αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Είναι προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται μόνον στην κατοχή του. Αυτό θα προσκομίζεται στο διαιτητή του αγώνα και θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στον αγώνα.

Η παραπάνω κάρτα, εκδίδεται μόνον κατόπιν των εξής υποχρεωτικών εξετάσεων: α) Κλινική Εξέταση, β) Ατομικό και οικογενειακό Ιατρικό ιστορικό και γ) Ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο ή με ΝΠΔΔ, καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα ή ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή περιλαμβάνει τα κάτωθι στοιχεία:

α) Την ομοσπονδία, β) Όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, γ) Έτος γέννησης, δ) Άθλημα, ε) Φωτογραφία, στ) Αριθμός Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας, ζ) ΑΜΚΑ, η) Ημερολογιακή θεώρηση και θ) Βεβαίωση - υπογραφή ότι έχει υποβληθεί στις εξετάσεις που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση

Share