Καραμανλής: Έγκλημα αυτό που έχει γίνει με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου

Πέμ, 09/12/2019 - 07:39

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής έκανε εκτενή αναφορά στην Πατρών Πύργου εξαπολύοντας επίθεση στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το έργο.

Ο υπουργός είπε (στα Παραπολιτικά) ότι για το συγκεκριμένο έργο έχει γίνει ένα αληθινό έγκλημα: «Κάθε δεκαετία σε αυτό το δρόμο ξεκληρίζεται ένα ολόκληρο χωριό. Έχουμε τεράστια ζητήματα εκεί, γιατί είναι πρωτίστως ζήτημα οδικής ασφάλειας. Το 2014 το έργο ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει ως ενιαίο έργο, αν η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν είχε σπάσει το έργο σε 8 κομμάτια το έργο θα ήταν ήδη έτοιμο σήμερα. Το έσπασε σε 8 κομμάτια, τα 4 τα πήρε ο κ. Καλογρίτσας και ο ‘Τοξότης’, σήμερα δεν υπάρχει ούτε κ. Καλογρίτσας ούτε ‘Τοξότης’, διότι η προηγούμενη κυβέρνηση τον πέταξε ως στημένη λεμονόκουπα. Γιατί το μεγάλο στοίχημα που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση να κάνει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία εργολάβο–εκδότη-καναλάρχη δεν περπάτησε.»

Ο υπουργός προειδοποίησε ότι το έργο είναι στον αέρα. «Εμείς δεν θα κάνουμε τους έξυπνους όπως έκαναν οι προηγούμενοι, δηλαδή επειδή αυτό το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους θα πάμε και θα το συζητήσουμε αυτό πρώτα με τους ευρωπαίους και μετά θα έρθουμε και θα πούμε πια είναι η καλύτερη λύση. ’

Εχουμε πει ότι θα επανεξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και αυτό που θα κάνουμε είναι θα σεβαστούμε τα λεφτά και του έλληνα φορολογούμενου αλλά και τα λεφτά των ευρωπαίων γιατί αν δεν γίνει το έργο μέχρι το 2024 κινδυνεύουμε να πρέπει να γυρίσουμε τα λεφτά πίσω επομένως πλέον τρέχουμε με το χρονόμετρο και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι το έργο αυτό να γίνει και να γίνει με τον πιο βέλτιστο τρόπο.»

Για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου είπε ότι εκεί έχει γίνει ένα έγκλημα, καθώς κάθε 10ετία ξεκληρίζεται ένα ολόκληρο χωριό.

Είπε πως το έργο ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει το 2014 ωστόσο -όπως ανέφερε- η κυβέρνηση Τσίπρα έσπασε το έργο σε 8 κομμάτια, τέσσερα από τα οποία πήρε ο Καλογρίτσας.

Επισήμανε πως το έργο είναι στον αέρα και, αν δεν γίνει, η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει χρήματα στην ΕΕ.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Share