Α. Καράμπελας: "Δεν παίρνουμε καμιά θέση στο Δήμο Πύργου, συνεργαζόμαστε σε αρχές"

Πέμ, 09/05/2019 - 09:00

"Η παράταξή μας και προεκλογικά και μετεκλογικά διακήρυξε και διακηρύττει ότι είναι υπέρ των συνεργασιών, των συγκλίσεων και των συνθέσεων.

Οι συνεργασίες αυτές κατά ένα τρόπο με τον "Κλεισθένη" ήταν επιβεβλημένες.

Η τροποποίηση, όμως, που επήλθε τελευταία με την νέα νομοθέτηση από την κυβέρνηση σε σχέση με την αναλογική εκπροσώπηση στα θεσμικά όργανα του Δήμου (όπως ο "Κλεισθένης" προέβλεπε) και η οποία δεν εκφράζει πλέον την αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων, όπως αυτή κατεγράφη στις δημοτικές εκλογές, δίνει μια διαφορετική προσέγγιση ως προς την διοίκηση του Δήμου.

Πλέον η Δημοτική Αρχή μέσω των επιτροπών (οικονομική και ποιότητα ζωής) μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις που επιθυμεί.

Προσωπικά, αλλά και ως παράταξη πιστεύουμε ότι η απλή αναλογική θα έφερνε μια άλλη κουλτούρα στην αυτοδιοίκηση και θα είχε πιο θετικά αποτελέσματα. Όμως, πρέπει να πορευτούμε με το καινούργιο θεσμικό πλαίσιο και εμείς θα επιδιώξουμε την συνεργασία με την Δημοτική Αρχή σ΄ ένα πλαίσιο κοινών αρχών, θέσεων, δεσμεύσεων το οποίο και θα εκφραστεί δημόσια και σε γραπτό κείμενο, όπως εξάλλου και ο Δήμαρχος το έχει αποδεχτεί.

Παράλληλα θέλω να σημειώσω και να τονίσω ιδιαίτερα ότι η παράταξη ΄΄ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ και εγώ ως επικεφαλής, σε δήλωση-ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου για την συνεργασία μας με την παράταξη ΄΄ΑΝΑΣΑ΄΄ και τον σημερινό Δήμαρχο, είχαμε επισημάνει μεταξύ των άλλων ότι η συνεργασία θα κρίνεται και θα αξιολογείται από το σύνολο της παράταξής μας, βάσει των αρχών της.

Έτσι επιλέγουμε την συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή σε επίπεδο προγραμματικών αρχών (οι οποίες οφείλουν να δημοσιοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα) και όχι θέσεων (αντιδημαρχίες, πρόεδροι νομικών προσώπων, επιχειρήσεων κ.α.).

Κλείνοντας θέλω να σημειώσω, ότι προσωπικά δεν με δελεάζουν οι θέσεις και τα αξιώματα.

Ταυτόχρονα απορρίπτω τα εκβιαστικά διλλήματα και είμαι υπέρμαχος της συλλογικής προσπάθειας της παράταξής μας που μοναδικό στόχο έχει την ανάπτυξη του τόπου.

Το ΄΄ Έργο Πολιτών΄΄ μπορεί να δώσει ΄΄Ανάσα΄΄ στην πόλη και τα χωριά μας.

Share