ΚΑΤΑΚΟΛΟ: Καταστηματάρχες και οδηγοί ΤΑΧΙ εναντίων λεωφορειούχων για την άγρα πελατών και τη μή ύπαρξη κανονιστικής μελέτης για το λιμάνι.

Δευ, 07/09/2018 - 14:45

 

Μεγάλη κινητοποίηση το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Κατακόλου.

Οδηγοί ταξί και καταστηματάρχες της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία στον κεντρικό δρόμο, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί με την άγρα πελατών και τη μή ύπαρξη  κανονιστικής μελέτης για το λιμάνι. 

Φώναζαν συνθήματα κατά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Πύργου.

Στις 10:30 το πρωί οι Επαγγελματίες του Κατακόλου μαζί με τους ιδιοκτήτες Ταξί απέκλεισαν το χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ζητώντας να δωθεί επιτέλους ενα τέλος στη "χειραγώγηση" των τουριστών.

Οι διαμαρτυρόμενοι συναντήθηκαν με το Λιμενάρχη  Δημήτρη Παπαηλιού, ο οποίος τους ενημέρωσε οτι εντός των επόμενων ημερών θα εφαρμοστεί η κανονιστική που αφορά το χώρο του Λιμένα.

Ενταση επικράτησε όταν στις 11:00 περίπου κατεύθασε  το κρουαζιερόπλοιο MSC Poesia και αποβίβασε τους τουρίστες.

Εντός του Λιμένα υπήρχαν παρακαρισμένα λεωφορεία τα οποία όπως ανέφεραν οι διαμαρτυρόμενοι δεν πληρούν τις προϋοθέσεις για να επιβιβάσουν νόμιμα τουρίστες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν "σπρωξίματα" .

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τους δρόμους του Κατακόλου με αποτέλεσμα να παρεμποδίσουν τη μεταφορά τουριστών με λεωφορεία εκτός κρουαζιέρας, ενώ το δικό τους μπλόκο στην είσοδο του Κατακόλου είχαν κάνει οι οδηγοί Ταξί.

 

 

 

Share