Κων. Νικολούτσος: Ο μοναχικός δρόμος του Πύργου προς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Τετ, 04/10/2019 - 13:00

Οι προτάσεις του Υπουργού κ. Γαβρόγλου για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη απαξιώνουν πλήρως την πόλη μας. Προσπάθειες 20 χρόνων με χιλιάδες αποφοίτους, πολλοί εκ των οποίων μέσα από τα τμήματα Μουσειολογίας  και Πληροφορικής – ΜΜΕ, που βρήκαν καλές θέσεις εργασίες ακόμη  και στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, μηδενίζονται και χάνονται.

Και αντί να βελτιώσουμε αυτό που είχαμε, να δημιουργήσουμε ακαδημαϊκή παράδοση στην πόλη μας που είναι το βασικό συστατικό στοιχείο κάθε σοβαρής εκπαιδευτικής προσπάθειας, όλα απομειώνοται αντί «πινακίου φακής».

Το σχεδιαζόμενο τμήμα ΤΕΦΑΑ έχει πολύ δρόμο μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί και οι προϋποθέσεις είναι παραπάνω από δύσκολες.

  1. Απαιτούνται σοβαρές και κοστοβόρες αθλητικές υποδομές σε μια πόλη που δεν διαθέτει ούτε κολυμβητήριο
  2. Εξαρτάται άμεσα με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, που δεν είναι δεδομένη και που μέχρι τώρα δεν εξακτίνωσε  καμία δράση του στην Ηλεία
  3. Απαιτείται προκήρυξη στη πρόσληψη προσωπικού ΔΕΠ, σε απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα.

Είναι προκλητικό ότι καμία Πρωτεύουσα δεν αντιμετωπίστηκε τόσο απαξιωτικά όσο ο Πύργος.

Τι επέβαλε την ουσιαστική μεταφορά του τμήματος Πολιτισμού στο Αγρίνιο, με απλή μετονομασία μαζί με τα μέλη ΔΕΠ;

Τα πληθυσμιακά αριθμητικά δεδομένα στους νομούς της Περιφέρειας δεν αντιστοιχούν σε καμία περίπτωση με τους ακαδημαϊκούς σχεδιασμούς.

Είναι απλό,  να σκεφτεί κανείς πόσες σχολές έχει η Αχαΐα, πόσες η Αιτωλοακαρνανία και τι επιφυλάσσεται για την Ηλεία

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού και την Περιφέρεια, να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για την ανατροπή της επιδιωκόμενης απαξίωσης του τόπου.

Share