Κόροιβος- Μπάσκετ: Μένει Α2 (δεν επελέγη στη Basket League) αλλά έχει στήριξη από επενδυτική εταιρία

Δευ, 08/12/2019 - 14:55

O Κόροιβος κατέθεσε πλήρη φάκελο για την διεκδίκηση της wild card, για την 14η θέση στη Basket League και αισιοδοξούσε πως θα κερδίσει τη θέση έναντι του Ερμή Αγιάς, που ήταν ο αντίπαλος για να καλύψει την κενή θέση στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, αλλά όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας (12/8) η απόφαση της πενταμελούς Επιτροπής (δύο από τον ΕΣΑΚΕ, τρεις από την Ε.Ο.Κ.), είναι υπέρ της θεσσαλικής ομάδας (κατά πληροφορίες αυτό, αφού η επίσημη έκδοση της απόφασης, φαίνεται πως θα γίνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο).

Ο ηλειακός σύλλογος μέσω δηλώσεων από τον Σάκη Κάτζο (το Σάββατο στον Μπάμπη Πλάγο και την ΕΡΑ ΣΠΟΡ), επιβεβαίωσε πλήρως πως υπάρχει ένα πενταετές πλάνο οικονομικής βιωσιμότητας, μέσω επιχειρηματιών από το εξωτερικό που θέλουν να επενδύσουν στην Ηλεία και την περιοχή Αμαλιάδας, όπως ήδη περιγράψαμε από προηγούμενα ρεπορτάζ.

Η επένδυση έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2024, είναι της τάξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ και αυτοί οι επενδυτές θα βοηθήσουν οικονομικά και τον Κόροιβο. Η ηλειακή ομάδα στο φάκελο υποψηφιότητας είχε άλλωστε προσκομίσει και έγγραφο από τη συγκεκριμένη επενδυτική εταιρία, για την ενίσχυση του Κόροιβου οικονομικά.

Όπως είπε ο Σάκης Κάτζος, δεν έχει κάνει πρόταση αγοράς της ομάδας, αλλά έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του Κοροίβου και θα μετέχει στο Δ.Σ. με δύο-τρεις ανθρώπους για να έχουν άμεση και πλήρη γνώση των ενεργειών της ομάδας. Τόνισε επίσης πως ο Κόροιβος είναι ακόμα Κ.Α.Ε., γεγονός που δεν θα κωλυσιεργούσε τη συμμετοχή στην Α1 (θα χρειαζόταν μόλις μια εβδομάδα για να βγει η εγγυητική επιστολή)

Ο Κόροιβος, λοιπόν, με τα νέα αυτά οικονομικά δεδομένα, αναμένεται να είναι πολύ ισχυρός τη νέα σεζόν. είτε παίξει στην Α2 όπως φέρνει η εξέλιξη από την επιλογή της επιτροπής, είτε έπαιζε στην Α1

- Πλέον, αναμένονται τα νεότερα, βάση και των νέων δεδομένων.

Share