Κορονοϊός: Ποιοι κλάδοι και εργαζόμενοι θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ

Πέμ, 03/19/2020 - 20:39

Τις επόμενες μέρες επίκειται η έκδοση υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Οικονομικών

Τρεις εισοδηματικές ενισχύσεις σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε και το θέμα του δώρου Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, το επίδομα των 800 ευρώ δεν θα πάρουν μόνο όσοι εργάζονται σε κλάδους οι οποίο έβαλαν αναγκαστικά «λουκέτο» με κυβερνητική απόφαση λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά θα το λάβουν και όσοι εργάζονται σε κλάδους οι οποίοι έχουν πληγεί λόγω αυτής της κατάστασης και εμφανίζουν πάρα πολύ χαμηλούς τζίρους.

Επίδομα 800 ευρώ θα λάβουν και όσοι απολύθηκαν από την 1η Μαρτίου του 2020 μέχρι και την ανακοίνωση των προχθεσινών μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες επίκειται η έκδοση υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Οικονομικών όπου θα καθορίζονται οι κωδικοί αριθμοί των κλάδων που έχουν πληγεί. 

Αναφορικά με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για τον περιορισμό του κορονοϊού, αυτοί θα λάβουν κανονικά δώρο Πάσχα, ενώ για το δώρο Πάσχα των ιδιωτικών υπαλλήλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το δώρο θα καταβληθεί στον ιδιωτικό τομέα στο σύνολό του από τους εργοδότες αλλά άφησε ανοικτό τον χρόνο καταβολής του. Το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για το δώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων είναι να καταβληθεί όταν ανοίξει και πάλι η αγορά.

Share