ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Θετική εξέλιξη η βελτίωση της οδού από Ε.Ο. Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας – Γενικό Νοσοκομείο Πύργου – διασταύρωση Επαρχ. Οδού Πύργου Αγ. Γεωργίου»

Πέμ, 03/14/2019 - 17:43

Για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφορικά με τον δρόμο «Βελτίωση οδού από Εθνική Οδό Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας – Γενικό Νοσοκομείο Πύργου – διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Πύργου Αγίου Γεωργίου» μίλησε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος που την χαρακτήρισε ως μια πολύ θετική εξέλιξη.

     Όπως ανέφερε «Η χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «Βελτίωση οδού από Εθνική Οδό Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας – Γενικό Νοσοκομείο Πύργου – διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Πύργου Αγίου Γεωργίου» είναι μια θετική εξέλιξη. Είναι ένα έργο που το διεκδικήσαμε αν και δεν ανήκει στο στενό «πυρήνα» των αρμοδιοτήτων μας.

  Σήμερα πρόκειται για ένα δρόμο χωρίς φωτισμό, πεζοδρόμια, διαγραμμίσεις και σήμανση, επικίνδυνο για πεζούς και οχήματα. Η βελτίωση του δρόμου με παρεμβάσεις προϋπολογισμού 495 χιλ. ευρώ  θα συμβάλει στην ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων και την αναβάθμιση μιας μάλλον υποβαθμισμένης περιοχής.

  Αν και ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε μόνο το τμήμα του δρόμου από τον κόμβο της Αγίας Φιλοθέης μέχρι το νοσοκομείο, κρίθηκε και ορθά να υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα φτάνει μέχρι και την Αγίου Γεωργίου. Εμείς από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε στενά την πρόοδο του έργου. Νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που εκπόνησαν τη μελέτη, και ιδιαίτερα το Διευθυντή Τεχνικών Έργων Μιχάλη Καλογερόπουλο, την ηγεσία της Περιφέρειας που κατανόησε άμεσα την αναγκαιότητα εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη σύμφωνη γνώμη τους».

 

Share