Κώστας Λάμπρου: Τέλος η αδιαφάνεια από το Επιμελητήριο (βιντεο)

Πέμ, 12/07/2017 - 08:57

 

Επιμελητήριο  με εξωστρέφεια, συλλογικότητα και δημοκρατία χρειάζεται η Ηλεία

 Ο Κώστας Λάμπρος καλεί σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο Κ. Νικολούτσο και Χρ. Γιάνναρο για τα ζητήματα του Επιμελητηρίου Ηλείας

Το Επιμελητήριο που έχει ανάγκη η Ηλεία παρουσίασε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλείων Επιμελητήριο» Κώστας Λάμπρος. Όπως επισημάνθηκε, η δημιουργία και η κάθοδος της παράταξης «Ηλείων Επιμελητήριο» στις εκλογές ήταν αναγκαία: «Χρόνια έχουμε ένα Επιμελητήριο το οποίο δεν λειτουργεί συλλογικά, δημοκρατικά, δεν λειτουργεί ανοιχτά και δεν είναι συνδεδεμένο με τον επιχειρηματικό κόσμο. Ένα Επιμελητήριο που δεν βλέπει την εξέλιξη, δεν προσπαθεί για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Ηλείας. Άρα εμείς σαν μία αναγκαιότητα, ίσως καθυστερημένα βεβαίως, ήρθαμε στο προσκήνιο. Η παράταξη μας, είναι μία παράταξη δυναμική που αποτελείται και από έμπειρους και από νέους ανθρώπους ιδιαίτερα από νέους που είναι το μέλλον της επιχειρηματικότητας εδώ στην Ηλεία» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λάμπρος.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλείων Επιμελητήριο» στόχος είναι η δημιουργία ενός Επιμελητηρίου ανοιχτό σε όλους.  Δέσμευση μάλιστα της παράταξης είναι η δημιουργία γραφείων του Επιμελητηρίου στις έδρες των δήμων, τουλάχιστον τριών για αρχή. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στο κομμάτι της συνεργασίας του Επιμελητηρίου και όλων των Εμπορικών Συλλόγων της Ηλείας δημιουργώντας ουσιαστικές σχέσεις. «Θεωρούμε ότι οι Εμπορικοί Σύλλογοι και το Επιμελητήριο πρέπει να είναι το ίδιο πράγμα. Πρέπει δηλαδή να παρακολουθούν την διοίκηση και τη δράση της και να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων. Εμείς θεωρούμε τους Εμπορικούς Συλλόγους απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ηλεία» σημείωσε ο Κώστας Λάμπρος.

 

Δημοκρατία και διαφάνεια

Η Ηλεία έχει ανάγκη από ένα Επιμελητήριο που να είναι δημοκρατικό και να λειτουργεί με διαφάνεια επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου. «Δεν μπορεί το 2017 εμείς να κάνουμε πρόταση το Επιμελητήριο να έχει κατά την διάρκεια των εκλογών εκλογικά τμήματα στις έδρες των δήμων και να περιορίζεται ο επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας, με υψηλό κόστος σε ένα εκλογικό κέντρο. Αυτή δεν είναι η έννοια της δημοκρατίας. Δεν υπάρχει δημοκρατία, όταν τα οικονομικά στοιχεία είναι αδιαφανή» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κος. Λάμπρος ενώ αναφέρθηκε και στην εξώδικη διαμαρτυρία που ως επικεφαλής της παράταξης απέστειλε προς το Επιμελητήριο. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλείων Επιμελητήριο» έθεσε και μία σειρά από ερωτήματα, όσο αφορά τα οικονομικά στοιχεία τα οποία δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα: «Υπάρχει μεγάλο ερώτημα γιατί δεν δίνουν τα οικονομικά στοιχεία στην δημοσιότητα. Δηλαδή δεν θεωρούν ότι ο εμπορικός – επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας θα πρέπει να ξέρει, έξι (6) χρόνια σαν διοίκηση τι διαχείριση οικονομικών έκαναν;  Δεν πρέπει να ξέρει ποιοι είναι οι προϋπολογισμοί και οι απολογισμοί του Επιμελητηρίου; Για του λόγου το αληθές αύριο (7 Δεκεμβρίου) συνεδριάζει το Επιμελητήριο για να προετοιμάσει τον προϋπολογισμό του 2018 και δεν είχαν καν την ευαισθησία να δώσουν στους επικεφαλής των παρατάξεων τις προτάσεις τους για τον προϋπολογισμό. Μάλιστα πάνε και για αναμόρφωση προϋπολογισμού. Τι θα αναμορφώσουν μία εβδομάδα πριν τις εκλογές;

Εμείς πιστεύουμε ότι το Επιμελητήριο πρέπει να έχει και να λειτουργεί με διαφάνεια και να γνωρίζει ο επαγγελματικός- επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας, ποιος είναι ο προϋπολογισμός, που πάνε τα χρήματα, τι αναθέσεις και σε ποιους γίνονται έτσι ώστε το Επιμελητήριο να μην είναι ένα κλειστό club κάποιων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να το χρησιμοποιούν για ιδιοτελείς σκοπούς».

 

Ανάπτυξη, εκπαίδευση και νέοι

Το Επιμελητήριο Ηλείας θα πρέπει να έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό, να έχει άποψη και να μπορεί να παρεμβαίνει στα αναπτυξιακά ζητήματα  τα οποία θα τεθούν μέσα στο προσεχές διάστημα. «Πρέπει να προετοιμάζουμε τις επενδύσεις. Ετοιμάζονται δύο μεγάλες επενδύσεις στην Ηλεία.  Η πρώτη επένδυση έχει να κάνει με τα πετρέλαια και  η δεύτερη  μεγάλη επένδυση με το δρόμο Πάτρα- Πύργος. Εκεί θα υπάρχουν πάνω από 2500 θέσεις εργασίας. Είναι έτοιμη η Ηλειακή οικονομία να υποδεχτεί αυτές τις επενδύσεις; Έχουν λήξει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις επενδύσεις αυτές;  Έχουμε κουβεντιάσει με τους επενδυτές; Αυτά είναι ζητήματα, τα οποία δεν απαντιόνται από την παρούσα διοίκηση γιατί δεν έχει ασχοληθεί. Εμείς θα ασχοληθούμε και στο πρόγραμμα μας υπάρχουν αναλυτικά ζητήματα για όλα αυτά τα θέματα» σημείωσε ο κος. Λάμπρος.

Παράλληλα ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλείων Επιμελητήριο» αναφέρθηκε και στην ανάγκη διασύνδεσης  του Επιμελητηρίου με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αλλά και στο θέμα της συνεργασίας όλων των φορέων για θέματα ανάπτυξης: «Πρέπει να έχουμε όλοι οι φορείς μία κοινή αντίληψη για την ανάπτυξη. Γι’ αυτό προτείνουμε όλοι οι φορείς να συμμετέχουν σε ένα αναπτυξιακό συνέδριο πάνω σε αυτά τα ζητήματα, προκειμένου να συζητηθούν και να επιλυθούν θέματα που θα προκύψουν και όχι σε ένα συνέδριο όπου θα υπάρχει μία πασαρέλα κάποιων προσωπικοτήτων. Σε ένα αναπτυξιακό συνέδριο όπου τα think tank του Νομού, θα κουβεντιάσουν, θα εκτιμήσουν και θα αποφασίσουν την τακτική και την πολιτική που θα ακολουθήσουμε σαν Ηλεία για τα ζητήματα της ανάπτυξης. Θέλουμε ένα Επιμελητήριο  Νέων Ανθρώπων. Προετοιμάζουμε την αυριανή γενιά, η οποία θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένη, καταξιωμένη και θα πάρει τα ινία της επιχειρηματικότητας για τα επόμενα χρόνια. Είναι κρίμα και άδικο τα μυαλά της Ηλείας να φεύγουν από το Νομό. Εμείς με τις πολιτικές που θα εφαρμόσουμε θα προσπαθήσουμε όλη αυτή τη δυναμική των επιστημόνων της Ηλείας να την κρατήσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα συμμετείχε σε έναν ανοιχτό διάλογο- debate – με τους Επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων ο Κώστας Λάμπρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός και μάλιστα κάλεσε τους κκ. Κ. Νικολούτσο και Χρ. Γιάνναρο σε δημόσιο- ανοιχτό διάλογο για τα ζητήματα του Επιμελητηρίου Ηλείας.  

 

Με την συμμετοχή και την ψήφο σας

μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας !

Αγαπητοί φίλοι του Επιχειρηματικού κόσμου.

Συμμετέχουμε ως παράταξη στις ερχόμενες εκλογές του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ  με στόχο την αλλαγή της Διοίκησης.

Η προσπάθειά μας, χωρίς να είναι τέλεια,  θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σοβαρή και συγκροτημένη,  ώστε να γεννήσει μια νέα σχέση των Επιχειρηματιών με το Επιμελητήριο, παράλληλα δε να το καταστήσει οδηγό των αναγκαίων Αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για τον Νομό. 

Γιατί νέα παράταξη ?

Παρακολουθούμε χρόνια τώρα το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ να ακολουθεί τις εξελίξεις ,χωρίς να παρεμβαίνει πουθενά και ουσιαστικά, κάτι που όφειλε εκ του ρόλου του, ως Φορέας εκπροσώπησης του συνόλου των παραγωγικών δυνάμεων του Νομού.

Αποτέλεσμα αυτής της στάσης   είναι το γεγονός ότι  οι επιπτώσεις της κρίσης στον Νομό μας, είναι πολύ δυσμενέστερες από κάθε άλλο Νομό τη χώρας μας.

Παράλληλα άλλα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ [ΧΑΝΙΑ ,ΧΙΟΣ , ΚΟΖΑΝΗ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ , ΗΡΑΚΛΕΙΟ κ.α ] αναπτύσσουν δράσεις και πρωτοβουλίες , οι οποίες αφενός μεν προκαλούν Ανάπτυξη στο χώρο τους,  αφετέρου μειώνουν εμφανώς τα αποτελέσματα της κρίσης στην Τοπική τους Οικονομία. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε. Επιμελητήριο ΧΑΝΙΩΝ 15εκ.ευρώ για νέο Επιχειρηματικό Πάρκο, Επιμελητήριο  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Ανάπτυξη θέσεων πώλησης Κρητικών προϊόντων στην ΚΙΝΑ», Επιμελητήριο ΚΟΖΑΝΗΣ [Γραφείο διασύνδεσης Επιμελητηρίου με το Πανεπιστήμιο ] και άλλα. 

Όλα τα παραπάνω μας οδήγησαν στην απόφαση  δημιουργίας μιας νέας κίνησης για την διεκδίκηση της Διοίκησης του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ .

«Διεκδικούμε την Διοίκηση του Επιμελητηρίου,  για να χαράξουμε ως Επιμελητήριο και Νομός  μια νέα επιθετική αναπτυξιακή πορεία στην βάση συμμαχιών με όλους του Οικονομικά ενεργούς Πολίτες της Ηλείας, συνεργασιών με όλους τους φορείς του Νομού και υιοθέτησης όλων εκείνων των αναγκαίων πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες μπορούν να βγάλουν τον Νομό από το τέλμα και να δώσουν νέες προοπτικές στην τοπική Επιχειρηματικότητα.»

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

1] ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Πρώτη μέριμνα  της Διοίκησής μας θα είναι

  • Η διάχυση της λειτουργίας του Επιμελητηρίου σε όλους τους Δήμους του Νομού,  με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του  και την καθημερινή υποστήριξή τους μέσω συμβουλών αλλά και τοπικών αναπτυξιακών συμπράξεων  με φορείς και Πολίτες των Δήμων του Νομού.
  • Το Επιμελητήριο θα σταματήσει να λειτουργεί ως ΒΑΤΙΚΑΝΟ για ολίγους και θα αγκαλιάσει όλους τους επαγγελματίες του Νομού. Η διαφάνεια θα είναι η βασικότερη αρχή λειτουργίας του και η συμμετοχή ΟΛΩΝ θα είναι σταθερός στόχος .
  • Για τον σκοπό αυτό , θα λειτουργήσουμε περιφερειακά γραφεία σε  Αμαλιάδα, Λεχαινά  και Ζαχάρω,  ώστε οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου να φθάνουν κοντά σε κάθε επαγγελματία, αξιοποιώντας θεσμούς της Κοινωνικής Οικονομίας και χρήματα του Κοινωνικού Ταμείου για την απασχόληση .

2] ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ

Η οργάνωση ενός  πραγματικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου  για τον Νομό. Ο Νομός Ηλείας  είναι ο μοναδικός Νομός στην Ελλάδα που δεν έχει κάνει ποτέ πραγματικό Αναπτυξιακό Συνέδριο ,το θέμα δε έχει εξαντληθεί με διάφορες ημερίδες ,που είναι περισσότερο πασαρέλες  και φωτογραφήσεις κάποιων,  παρά  βήματα και «χώροι» ουσιαστικού διαλόγου και συμπερασμάτων  όπως αρμόζει σε κάθε Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Εμείς, με την  συμμετοχή όλων των φορέων και των ενδιαφερομένων Πολιτών, θα οργανώσουμε ένα πλήρες Αναπτυξιακό Συνέδριο, τα Συμπεράσματα του οποίου θα είναι το σχέδιο που θα κατευθύνει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των φορέων του Νομού με οδηγό το Επιμελητήριο .

 

3] Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ

Στις ερχόμενες εκλογές του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ θα συγκρουστούν 2 λογικές:
Η μια εκφράζεται από την σημερινή Διοίκηση και αποτελεί την πεμπτουσία του συντηρητισμού και της μη ανοικτής και δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού ,

Η άλλη μέσω της  νέας παράταξης  «Ηλείων Επιμελητήριο» που έχει επικεφαλής τον ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟΥ, θα ανοίξει την λειτουργία του θεσμού για ΟΛΟΥΣ , στοχεύοντας να κάνει το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ εργαλείο Ανάπτυξης για τον Επιχειρηματικό κόσμο και τον Νομό .

Η πρόοδος και η συντήρηση δεν είναι θέματα κομματικής ταυτότητας αλλά θέματα αντίληψης για το που είναι  ο Νομός και που αξίζει «να πάει»

 

Προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες για την αποτελεσματικότερη και δημοκρατικότερη λειτουργία του Επιμελητηρίου

 

1]ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Α] Η δημιουργία Τράπεζας Ενέργειας στον Νομό , στα πλαίσια του  θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων,  ώστε να βοηθήσουμε  τις επιχειρήσεις να  ελαχιστοποιήσουν  η να μηδενίσουν  το Ενεργειακό τους κόστος .

Β]Δημιουργία ζωντανού [live] μεταφραστικού Κέντρου στον Νομό ,ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα κόστη Επικοινωνίας των Εξαγωγέων με τους Πελάτες του αλλά και όλων όσοι θέλουν να αποκτήσουν Διεθνείς επαφές και δεν αντέχουν το κόστος Ταξιδιών ,μεταφραστών κ.λπ

2]ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Θα συμπράξουμε στις πρωτοβουλίες τοπικών φορέων και Δήμων για την Ανάπτυξη οργανωμένων χώρων δράσεων Δευτερογενούς τομέα ,ώστε να σταματήσουν τα ημιπαράνομα καθεστώτα και οι συνεχείς ταλαιπωρίες των Επιχειρηματιών και δεν θα αποφύγουμε τις συνεργασίες για λόγους κομματικής η προσωπικής σκοπιμότητας

Παράλληλα θα αναδείξουμε τους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού σε ισότιμους εταίρους, ώστε μεσω της συνεργασίας μας να επιτύχουμε την πάταξη του παραεμπορίου και την εξυγίανση της λειτουργίας της Αγοράς

 

3]ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ –ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Θα οργανώσουμε συνεχείς και σταθερές σχέσεις πρόσβασης με διεθνείς Επενδυτικούς οργανισμούς ,ώστε να μπει η ΗΛΕΙΑ στον <διεθνή χάρτη> των επενδυτικών ευκαιριών αλλά και των ,παραγωγικών χώρων με ενδιαφέρον, από όπου απουσιάζει μέχρι σήμερα παρόλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της

 

4]ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ       

Θα ενεργοποιήσουμε ΑΜΕΣΑ το Συμβούλιο Ανάπτυξης με νέους Επιστήμονες,  σε συνεργασία με όσους άλλους φορείς θέλουν να συμμετάσχουν [Τ.Ε.Ε, Δήμοι ,Σύνδεσμοι, Ιδιώτες]   με στόχους  αφενός,  μεν την αξιοποίηση του εξαιρετικού Επιστημονικού δυναμικού του Νομού ,αφετέρου την όσο το δυνατόν πληρέστερη οργάνωση ενός νέου σχεδίου Ανάπτυξης του Νομού ,αμέσου και αποτελεσματικού και εφικτού .

 

5]ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ  ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Η συνεργασία με τις πολύ επιτυχημένες οικονομικά  και αναπτυξιακά Συνεταιριστικές Τράπεζες Επιμελητηρίων , [ΧΑΝΙΩΝ , ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ,ΛΑΜΙΑΣ και άλλες,]   ώστε να καταστεί δυνατή η δημιουργία νέων διαύλων χρηματοδότησης των Ηλειακών Επιχειρήσεων, είναι στους πρώτους στόχους μας

6]ΝΕΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

Η άμεση οργάνωση και ολοκληρωμένη λειτουργία  γραφείου διασύνδεσης των Επιχειρήσεων με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τόνωσης της ρευστότητας [Νέο  ΤΑΝΕΟ , ΕΤΕΑΝ , ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κ.α ] , ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες των Ηλείων αλλά και να αυξηθεί ο δείκτης προσελκυσιμότητας νέων Επενδύσεων στον Οικονομικό και Γεωγραφικό χώρο του Νομού.

Προτεραιότητα θα δώσουμε στην υποστήριξη αιτημάτων μικροπιστώσεων του νέου ΕΤΕΑΝ ,ώστε να αξιοποιηθεί ο νέος θεσμός που λειτουργεί στην χώρα μας ,   για υπέρβαση προσωρινών δυσκολιών από τοπικούς Επιχειρηματίες .

 

7]ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 Δημιουργία  συμβουλευτικής ομάδας   Επιχειρηματικότητας στο Επιμελητήριο,  με συνεχή σεμινάρια από Ειδικούς για τους Επιχειρηματίες [ιδιαίτερα νέους ],  ώστε να εξοπλιστούν με γνώσεις και εργαλεία ανταπόκρισης στις προκλήσεις της νέας εποχής Επιχειρηματικότητας που διανύουμε.

Στόχος μας είναι η δημιουργία σταθερής Σχολής Επιχειρηματικότητας στην Ηλεία.

 

8]ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Κέντρο Διαμεσολάβησης - Θεσμικής Διαιτησίας
Για πρώτη φορά ενεργοποιούμε  ένα  Κέντρο «Επίλυσης Διαφορών και Θεσμικής Διαιτησίας» χω­ρίς προσφυγή στα δικαστήρια, με ταχύτητα, εμπιστευτικότητα, εγκυρότητα και λιγότερο κόστος για τον επαγγελματία και την επιχείρηση.

9]ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Η δημιουργία γραφείου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και η έμπρακτη και συνεχής στήριξη Ανέργων Νέων και γυναικών για την δημιουργία  ΚΟΙΝΣΕΠ ,με στόχο την αξιοποίηση των προσωπικών τους ταλέντων. Στόχος η μείωση της ανεργίας και η ανάδειξη νέων σύγχρονων μορφών Επιχειρηματικότητας και συλλογικών Οικονομικών δράσεων.

10]ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ και ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ  ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Θα διεκδικήσουμε  την άμεση αλλαγή της  ΖΟΕ επιχειρηματικότητα,ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες  χρήσεων Γης και προστασίας του Περιβάλλοντος,  διευκολύνοντας και προσελκύοντας   νέες επενδυτικές δρασεις Νέας Οικονομίας οι οποίες με ανόητο τρόπο απαγορεύονται σήμερα .

11] ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ

*  Καθιέρωση ετήσιας Εμπορικής Έκθεσης Ηλείας για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής παραγωγής που θα πραγματοποιείται εναλλάξ στις έδρες των δήμων της Ηλείας .

* Δημιουργία «έξυπνου» Internet Portal Επιμελητηρίου
Αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός και απλοποίηση της ηλεκτρο­νικής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Ηλείας. Δωρεάν ψη­φιακές υπηρεσίες σε όλα τα μέλη του, δωρεάν λογαριασμός εταιρικού e-mail και mini website για κάθε επαγγελματία ή επιχείρηση.

* Ενίσχυση της συμμετοχής των Ηλειακών Επιχειρήσεων σε κλαδικές και θεματικές εκθέσεις για την αποτελεσματική προβολή προϊόντων των παραγωγικών μο­νάδων του νομού.

* Τα κριτήρια συμμετοχών θα είναι διαφανή και θα η αξιολόγηση θα είναι δημόσια

* Δημιουργία εξειδικευμένου γραφείου (help desk) Γυναικείας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
Πλήρης ανάπτυξη εξειδικευμένων ομάδων δράσεων, για την υποστήριξη της  γυναικείας και Κοινωνικής επιχειρηματικότη­τας.

* Πλήρης ενεργοποίηση της Υπηρεσίας μιας Στάσης για την δημιουργία νέων εταιριών
* Δημιουργία ομάδων δράσεων ενίσχυσης και προβολής της Ηλειας ως ιδιαίτερου Τουριστικού Προορισμού
* Ανάπτυξη σχεδίου για την  προσέλκυση επισκεπτών Οινικού και Γα­στρονομικού τουρισμού, Συνεδριακού, Αθλητικού, Εκκλησι­αστικού και Θρησκευτικού, Φυσιολατρικού, Αρχαιολογικού και Μουσειολογικού, με κύριο στόχο την αναζωογόνηση της τοπικής αγοράς και την ανάδειξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος όπως αξίζει στο Νομό μας.

 

 

 

Share